Oppilas luuli Zoom-viestien olevan yksityisiä – sai karun muistutuksen opettajalta

2:38
Sosiaalinen media on läsnä jo aamukahvilla, työmatkalla, lounaalla ja illan lopuksi kotisohvalla. Moni hakee somesta inspiraatiota, mutta oikeasti "inspokuvien" vaikutus usein aivan päinvastainen.

Faith oletti kirjoittavansa videosovelluksessa ystävilleen yksityisesti, mutta toisin kävi.

Kuten niin monet muutkin oppilaat, myös Faith opiskelee etänä. Hän on osallistunut luennoille videoneuvottelun kautta. Nyt nuori nainen haluaa kertoa muille videosovellusmokastaan, kertoo Mirror.

Zoom-viestit eivät olleet salaisia

Faith oli ottanut osaa tunneille Zoom-videoneuvottelussa. Aikaa kuluttaakseen hän kuitenkin viestitteli kavereilleen videotapaamisten aikana.

Faith kertoi Twitterissä, ettei ollut tajunnut, etteivät Zoom-ohjelmassa kavereille lähetetyt viestit olekaan salaisia. Asia paljastui, kun hän sai viestin opettajaltaan.

– Hyvä Faith, otan yhteyttä kertoakseni, että voin nähdä kaiken, mitä kirjoitat chat-keskusteluissa, professori totesi.

Professori listasi Faithin käyttämiä alatyylisiä ilmaisuja esimerkeiksi viesteistä, joita ei ole sopivaa lähettää hänen tuntiensa aikana.

– En hyväksy tällaista käytöstä luentojeni aikana. Ohjeistaisin sinua vahvasti pitämään asiattomat kommentit itselläsi, tai ne vaarantavat loppuarvosanasi, opettaja ripitti.

Videoi itseään nauramassa totuudelle

– En tiennyt, että professorini voisi katsoa "yksityisiä" Zoom-keskustelujani, Faith totesi Twitterissä julkaisemansa videon ohessa.

Videolla hän nauraa aina vain hysteerisemmäksi käyvällä äänellä professorinsa kirjeelle. Tviittiään Faith koristi pelleä kuvaavalla emojilla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ominaisuus poistunut?

Zoomin ohjeistuksessa todetaan, ettei keskustelun vetäjä voi nähdä yksitysviestejä. Faithin mukaan jo useampi professori on kuitenkin vahvistanut hänen paljastuksensa todeksi.

Huhtikuun 2020 alussa aiheesta uutisoi muun muassa Daily Mail, joka lainasi Quinnipiac'n yliopistolla työskentelevää Hillary J. Haldanea. Lehden mukaan Haldane kertoi Twitterissä havainneensa, että myös yksitysviestit tallentuvat tiedostoon, joka neuvottelusta tallennetaan kokouksen loputtua. Sittemmin Haldanen viesti aiheesta on kadonnut.

"Voitte yhtä hyvin lähettää anteeksipyyntönne jo nyt"

Onkin mahdollista, että Zoom on muuttanut toimintatapojaan kevään aikana. Kaikesta huolimatta osa somekeskustelijoista on jo ehättänyt katumaan Zoomissa käymiään keskusteluita.

– Vetäytyisin tuossa vaiheessa koko kurssilta, hah, nimimerkki Erik J. Williams, Esq. vitsailee Twitterissä.

– Hetkinen, onko tämä totta? AlissiaMonae kyselee.

– Vau. Siis vau. Miksei kukaan kertonut tätä? RowanAn ihmettelee.

Faith uskoo viestien näkyneen opettajille ja varoitti muita opiskelijoita siitä, että seuraamuksia on mahdollisesti tulossa.

– Voitte yhtä hyvin lähettää anteeksipyyntösähköpostinne jo nyt, ennen kuin he ottavat asian puheeksi, ja kyllä, pyysin itsekin anteeksi, Faith totesi Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja