Kuka näissä kuvissa esiintyy? Yli 60 vuotta sitten takavarikoitujen "sopimattomien" valokuvien mysteeri odottaa edelleen ratkaisua

1:07
Tämä 71 vuotta naimisissa ollut pari kuoli samana päivänä

Vuonna 1957 takavarikoidut hääkuvat etsivät edelleen omistajaansa. Kuvissa esiintyvien miesten ja häävieraiden henkilöllisyys on jäänyt mysteeriksi.

Vuonna 1957 mies meni noutamaan juhlakuviaan valokuvakehittämöstä Philadelphiassa. Hän ei kuitenkaan koskaan nähnyt otoksia: amerikkalaisliike nimittäin takavarikoi kuvat, koska niissä esiintyi miespari.

Valokuvausliikkeellä oli sääntönä takavarikoida kuvat, joiden sisältö oli "sopimaton", kertoo The Philadelphia Citizen. Kyseisissä kuvissa näkyi pariskunnan häät, joita tosin tuolloin kutsuttiin vain sitoutumisseremoniaksi.

Otokset löytyivät 60 vuoden kuluttua

Otosten tarina ei päättynyt tähän. Koska liike sai tehdä takavarikoiduille kuville mitä huvittaa, eräs työntekijä vei otokset kotiinsa.

Sieltä ne löytyivät 60 vuoden kuluttua, kun työntekijä kuoli.

– Äidilläni oli lähes valokuvamuisti kasvoihin liittyen.  Hän piti kuvat siltä varalta, jos asiakas, joka ne toi kehitettäväksi, koskaan tulisi takaisin liikkeeseen. Silloin hän olisi voinut antaa ne asiakkaalle salaa, kuvat vieneen naisen tytär kommentoi.

Hääkuvien matka on erikoinen. Tytär myi ne vuonna 2013 nettikaupassa ostajalle, joka antoi kuvat ONE Archivesille. Se arkistoi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvää historiallista materiaalia.

Arkisto on yrittänyt vuosia selvittää miesten henkilöllisyyttä, mutta turhaan.

Kuvien henkilöitä on etsitty jo vuosia. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Miesten henkilöllisyys on jäänyt mysteeriksi

Kuvissa esiintyvien miesten ja häävieraiden henkilöllisyys on jäänyt mysteeriksi, samoin se, kuka kuvat otti ja missä. Kuvauspaikka vaikuttaa yksityisasunnolta. Verhot on vedetty kiinni, mahdollisesti syrjinnän ja väkivallan pelossa.

Avioituvat miehet vaikuttavat kuvissa parikymppisiltä ja voisivatkin siis olla vielä elossa – jos heidät siis onnistuttaisiin löytämään. Arkisto on julkaissut hääkuvat netissä.

– Kuin etsisi neulaa heinäsuovassa. On liikaa kysymyksiä eikä tarpeeksi tietoa tästä kuvakokoelmasta, arkistosta vastaava Michael Oliveira sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja