Kuka muusikko heräsi kuolleista? Lue rokkareiden hurjimmat tarinat!

Kalliita tuhotöitä, likaisia eritteitä, huumeita, väkivaltaa, murhia… Nämä tarinat luettuasi et ihmettele, miksi rokkarit kuolevat nuorina.

Koruja kuolleen ystävän kallosta

Norjalaisen black metal -yhtye Mayhemin kitaristi ja keulahahmo Euronymous eli Øystein Aarseth löysi bändikaverinsa Per Yngve Olinin kuolleena vuonna 1991. Muusikko oli tehnyt itsemurhan ampumalla.

Toisin kuin kuka tahansa normaali ihminen, Euronymous ei suinkaan hätääntynyt ja soittanut paikalle ambulanssia – sen sijaan hän keräsi ystävänsä irronneita kallonpalasia koruiksi. Villin huhun mukaan mies myös söi palan Ohlinin aivoista.

Asehulluus johti murhaan

Musiikkituottaja Phil Spectorilla on ollut tapana heilua vaarallisesti aseiden kanssa. Hän on uhannut pyssyllä muun muassa Leonard Cohenia ja The Ramones-yhtyettä, jota hän piti pistoolilla pelotellen jopa panttivankinaan.

Vuonna 2003 Spectorin sekoilut muuttuivat uhkailua pahemmiksi. Hän kutsui kotiinsa näyttelijä Lana Clarksonin, joka löytyi seuraavana aamuna kuolleena Spectorin kartanon eteisaulasta ampumahaava suussaan.

Spector tuomittiin murhasta elinkautiseen vuonna 2009. Ehdonalainen vapaus odottaa aikaisintaan 19 vuoden kuluttua.

Autolla molskis

Toisin kuin monet muut miehet, aamupalaksi pullon brandya nauttiva ja muita ärsyttääkseen natsiksi pukeutuva The Whon rumpali Keith Moon ei jumaloi autoa silmäteränään.

Vai eikö muka jokaisen intohimoisen autoharrastajan sydän vuoda verta, kun he kuulevat, että Moon on ajanut yhtenä villinä iltanaan arvokkaan Chrysler Wimbledonin upoksiin michiganilaiseen koristelampeen?

Satojentuhansien kitara tuleen

Rokkareilla riittää rahaa tuhlattavaksi. Kun Jimi Hendrix heitti keikan Lontoon Astoriassa vuonna 1967, hän halusi myös lopettaa sen näyttävästi.

Ja mikäs sen parempi tapa kuin sytyttää tuleen äärettömän arvokas Fender Stratocaster -kitara?

Bändin tiedottaja ei yhtynyt Hendrixin päähänpistoon ja pelasti soittimen tulelta. Kitara myytiin myöhemmin 280 000 punnan hintaan.

Alasti haastattelussa

Musiikkilehti Q:n toimittaja ei arvannut, kuinka mehukas juttu oli tiedossa, kun hän meni haastattelemaan elämäntaparokkari Courtney Lovea vuonna 2002.

Tavallinen bisneslounas muuttui joksikin hieman muuksi, kun haastattelun aikana Love muun muassa otti bikinivahauksen, kaatoi pullollisen samppanjaa päällensä, riisuutui alasti ja juoksi nakuna pitkin Lontoota.

Nousi kuolleista

Mötley Crüen basisti ja lauluntekijä Nikki Sixx on viettänyt todellista rock'n'roll -elämää ja -kuolemaa.

Erilaisia mömmöjä itseensä syytäneen rokkarin päivät olivat päättyä heroiiniyliannostukseen vuonna 1987. Mies ehdittiin jo julistaa kuolleeksi, kun suoraan sydämeen ruiskutettiin vielä kaksi adrenaliinipiikkiä.

Sixx virkosi ja kuten hyvin tiedämme, elää yhä edelleen.

Inhottavia eritteitä

Faith No Moren laulaja Mike Patton ei turhia sievistele. Sen lisäksi, että muusikko tunnetaan yleisöä päin virtsaamisesta, hän on itse pyytänyt ja saanut fanit sylkemään suuhunsa.

Ällöttävyydessään mikään ei kuitenkaan ehkä vedä vertoja sille, että vuoden 1992 Yhdysvaltain kiertueella Patton päätti hieman "jekuttaa" yhtyeen lämmittelybändiä – hän ulosti heidän hiustenkuivaajaansa.

Sekoaminen Atlantin yllä

R.E.M. tunnetaan normaalisti hyväkäytöksisenä yhtyeenä. Vuonna 2001 yhtyeen kitaristi Peter Buck kuitenkin "sekosi" lennolla Yhdysvalloista Britanniaan.

Buck julisti huutaen "minä olen R.E.M.", yritti työntää levysoittimeksi luulemaansa juomakärryyn CD-levyä, tappeli jogurttipurkista ja viis veisasi henkilökunnan varoituksista.

Maan päällä koitti oikeusistunto, jossa muusikko vapautettiin syytteistä. Sekavan käytöksen todettiin johtuneen unilääkkeiden ja lennolla juodun viinilasillisen yhteisvaikutuksesta.

Korkealentoinen levypomo

Korkeanpaikankammoisten kannattaa välttää samaan tilaan joutumista yhdysvaltalaisista hiphop-piireistä tunnetun levymoguli Marion "Suge" Knightin kanssa.

Kova bisnesmies on muun muassa roikottanut Vanilla Icea 20. kerroksen parvekkeelta julkaisuoikeuksien toivossa.

Lähteet: www.cracked.com, www.gigwise.com, www.associatedcontent.com, www.virginmedia.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja