Kuka ihmeen Juha Rytkönen? Supertähti hämmästeli suomalaissensaatiota – "Ilmeisesti hän on ajanut aiemminkin"

Rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson tietää lauantain jälkeen varsin hyvin, kuka on suonenjokelainen Juha Rytkönen.

Rallicrossin hallitseva Suomen mestari Rytkönen starttasi uransa ensimmäiseen MM-osakilpailuun Kouvolassa lauantaina. Debyytti MM-tasolla ei olisi voinut mennä paljoakaan paremmin, sillä Rytkönen otti sensaatiomaisen kakkossijan GRX-tallilta vuokraamallaan Hyundai i20 Supercarilla.

MM-sarjan kärkikuljettaja Kristoffersson dominoi lauantain kilpailutapahtumia ja nappasi voiton, mutta Rytkönen vastasi päivän kovimmasta tempusta. Kristofferssonkin hämmästeli suomalaisen esitystä.

– Isot onnittelut Juhalle, joka teki upeaa työtä ensimmäisessä MM-osakilpailussaan. Kakkossija on erittäin vaikuttava suoritus. En tiedä hänen taustaansa, mutta ilmeisesti hän on ajanut aiemminkin rallicrossia, Kristoffersson sanoi.

– Rehellisesti sanottuna en tiennyt ennen kisaa, kuka on Juha Rytkönen. Eikös hän ole ajanut rallicrossia aiemmin? Onko hän Suomen mestari. Ehkä olen joskus kuullut hänen nimensä, mutta en tuntenut häntä, ruotsalainen supertähti myönsi.

Näpäytys vakiokuskeille

Rytkösen kakkossija oli pieni näpäytys MM-sarjan vakituisille kuskeille.

– Tämä oli viesti meille, että meidän täytyy tehdä töitä ja yrittää parantaa koko ajan. Meidän pitää olla jatkuvasti varpaillaan, Kristoffersson kertoi.

Kristoffersson keräsi täyden 30 MM-pisteen potin Kouvolan ensimmäisestä osakilpailusta ja vankisti johtoaan MM-sarjan kärjessä. Ruotsalaiskuski oli ykkönen jokaisessa startissaan lauantaina.

Kristoffersson kehui vuolaasti Tykkimäen rataa, jolla ajettiin MM-pisteistä kuuden vuoden tauon jälkeen.

– Tämä on yksi parhaista rallicross-radoista, jolla olen ajanut. Ensimmäinen mutka on huikea. Ylämäessä pitää ajaa todella tarkasti ja nätisti, mutta silti pitää hyökätä kovaa. Jokerilenkki on hieman lyhyt, mutta muuten rata on yksi parhaista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja