Kuka hyötyy, jos Trump ei suostu palaamaan kehään? Tutkijan mukaan on mahdollista, että väittelyt on nyt väitelty, Biden valmis lykkäykseen

11:18
Palaako Trump enää takaisin kehään? Entä kumpi varapresidenteistä nousi tuoreen väittelyn voittajaksi? Katso analyysi videolta!

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti tänään, ettei aio suostua tuleviin vaaliväittelyihin jos ne ovat virtuaalisia. Sen sijaan hän vaatii yhä kahta kasvokkain tapahtuvaa kamppailua. Tutkijalla on arvionsa asiasta.

Ulkopoliittisen instituutin vierailevan tutkijan Maria Annalan mukaan on mahdollista, että varapresidenttien tuore väittely jää siis viimeiseksi väittelymuotoiseksi yhteenotoksi ennen marraskuun presidentinvaaleja.

– Tämä on Trumpilta varmasti neuvottelutaktiikka. Hän toivoo, että jos hän kieltäytyy osallistumasta, sääntöjä muutetaan uudestaan niin, että he voisivat kohdata kuitenkin kasvokkain, Annala arvioi.

Annala ei usko, että väittelyt järjestävä komissio haluaisi ottaa riskiä siitä, että demokraattien vastaehdokas Joe Biden saisi koronavirustartunnan.

– Se olisi heille valtava ongelma poliittisesti ja mahdollisesti oikeusjuttuja tulisi. Kuka haluaisi olla se, joka teki päätöksen väittelyn järjestämisestä, jos seurauksena olisi Bidenin sairastuminen?

Biden valmis väittelyn siirtoon

Oko lopputuloksen kannalta mitään merkitystä, jos yhtäkään vaaliväittelyä ei enää pidetä? Annalan mielestä ei.

– Ainakin ensimmäisen väittelyn laatu oli niin huono, että moni sanoi "perutaan vaan loput, ei äänestäjä saa näistä yhtään mitään". Asetelmat ovat nyt sellaiset, että Biden on johdossa. Jos mitään ei tapahdu, enemmän se hyödyttää vain Bidenia.

Biden ilmoitti illansuussa Suomen aikaa olevansa valmis siirtämään seuraavaa väittelyä 22. päivään, jotta virtuaaliväittelystä kieltäytynyt Trump "ei pääse pakoilemaan vastuutaan".

Entä kumpi varapresidenteistä selviytyi viimeöisen väittelyn voittajaksi? Katso artikkelin alussa olevalta videolta tutkijan koko analyysi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja