Kuinka kylmä Putinin katse Niinistölle oikein olikaan? Ex-komisario arvioi viisi viimeaikaista tv-esiintymistä

Kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen arvioi viiden julkisuudessa esiintyneen henkilön esiintymistä MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Yli puolet ihmisen tulkitsemista viesteistä ovat sanatonta kehonkieltä. MTV Uutiset päätti selvittää, minkälaista kehonkielistä viestintää viime aikoina julkisuudessa esiintyneet henkilöt ovat antaneet.

Näin 13 vuotta poliisinakin työskennellyt Sallinen arvioi seuraavien videopätkien perusteella kehonkieltä. Katso pätkät yllä olevalta videolta, jotta voit selvittää, oletko samaa mieltä kehonkielisistä viesteistä asiantuntijan kanssa!

Seppo Kolehmainen, KRP:n tiedotustilaisuus poliisiampumisista

Sallisen mukaan Kolehmainen ”veti ihan tyylikkäästi” ja hänellä oli hyvä katsekontakti yleisöön. Aiheen vakavuus paistoi Kolehmaisesta ja muista tiedotustilaisuudessa olleista henkilöistä.

– Kehonkielestä näki, ettei se ollut kenellekään miellyttävä paikka istua tuossa tiedostustilaisuudessa.

– Kolehmainen itse veti hyvin, hallittu, ei ollut levotonta liikehdintää.

Jesse Puljujärvi, televisiohaastattelu

Jesse Puljujärveä haastateltiin tee hänen uransa jatkostaan Suomessa. Asiantuntija arvioi Puljujärven esiintymisen hyväksi, esiintyjältä löytyi pieni hymynkare. Sallinen havaitsi katsekontaktin katkaisemisen ja haastattelun lopussa suun mutristamisen, joka viestii hänen mukaansa jonkinlaisesta epämukavuudesta.

– Ei hypellyt innoissaan, eikä ollut kovin riemuisissaan, mutta saattoi johtua epämiellyttävästä tilanteesta, kuten televisiohaastattelusta.

Putin ja Niinistö, lehdistötilaisuus Putinin työvierailulla Suomessa

Sallisen mukaan molemmilla presidenteillä oli viralliset ilmeet. Videolla nähdään, kun Niinistö sanoo jotain Putinille ja hymyilee, mutta Putin vain vilkaisee takaisin tuimasti. Asiantuntijan mukaan Putinin käyttäytymisestä huokuukin kylmyys ja vakavuus.

– Hyvin Putinille tyypillinen kylmäkiskoinen esiintyminen. Hän ei katso paljon silmiin, Sallinen arvioi.

Katso vielä yllä olevalta videolta asiantuntijan arviot Jari Aarnion sekä presidentti Trumpin ja Emmanuel Macronin tapaamisen kehonkielistä! 

Lue myös:

    Uusimmat