Mainos

KSML: Kummallinen ilmiö Jyväskylässä – vuokralle tarjotaan jättikaneja

Lemmikkikanista haaveileva voi nyt ottaa kesäkanin kokeiluun ja palauttaa halutessaan syksyllä, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Jyväskylän Jyskässä sijaitseva pupufarmi antaa kesäkaneja vuokralle. Kaneja kerrotaan mainostettavan Facebookissa ”vuokraa kesäkani” -ilmoituksella.

Kanien myyntiin ja vuokraukseen erikoistunutta pupufarmia ylläpitää Johanna Peltola yhdessä tyttärensä kanssa, kertoo Keskisuomalainen.

Keskisuomalaisen haastatteleman Peltolan mukaan asiakkailla on mahdollisuus palauttaa kani syksyllä, mikäli kanin hoito ei tunnukaan omalta jutulta tai jos perheessä on esimerkiksi ilmennyt allergiaa. Tällä pyritään ehkäisemään kesäkissojen kaltaista ilmiötä, jolloin lemmikki hylätään kesän lopussa kaduille.

– Viime vuonna myytiin uuteen kotiin 30 kania. Niistä vain kolme palautettiin allergian tai elämäntilanteen muuttumisen vuoksi, kertoi Peltola lehdelle.

Jättikanit soveltuvat Peltolan mukaan Suomen oloihin pienempiä kanilajeja paremmin. Jopa kuusikiloiset kanit pärjäävät ulkona kesät ja talvet, kunhan niillä on suojaisa, eristetty koppi ulkona.

Kesäkani on myös helppohoitoinen: se viihtyy ulkosalla ja tarvitsee vain juomavettä, kaninruokaa sekä heinää. Jättikanit ovat myös sosiaalisia lemmikkejä.

– Kanit ovat melko seurallisia, ja viihtyvät myös sylissä, Peltola kuvaili.

Jyväskylän kaupungin johtava ympäristötarkastaja Kirsti Leppänen ennakoi jättikaneista tulevan kesän muoti-ilmiötä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.