KSML: Kännykän käyttö loppumassa oppitunneilla – entäs pipo?

Matkapuhelimien ja muiden mobiililaitteiden käyttö oppituntien aikana voidaan pian kieltää entistä yleisemmin suomalaisten koulujen järjestyssäännöissä.

Keskisuomalainen kertoo, että Opetushallitus valmistelee paraikaa maan peruskouluille, ammattikouluille ja lukioille järjestyssääntöjen laatimista koskevia ohjeita. Ohjeissa kerrotaan, että koulut voivat kieltää kännyköiden käytön tunneilla. Ohjeet eivät lehden mukaan velvoita kouluja.

Aiemmin Suomessa ei ole ollut yhtenäisiä ohjeita järjestyssääntöjen laatimisesta.

Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen sanoo, että kännykän käyttö opetuksen tukena on hyvä juttu, mutta oppimista häiritsevän käytön hillitsemiseen kaivataan kouluille tukea.

Lakimies Laura Francke Opetushallituksesta sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että järjestyssäännöissä ei voida kieltää matkapuhelinten käyttöä välitunneilla.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n mielestä kännykän käyttö pitäisi voida kieltää myös välitunneilla. OAJ toteaa lausunnossaan, että välitunti ei ole oppilaan vapaa-aikaa. Välitunneilla on esimerkiksi katseltu aikuisviihdettä ja kuvattu toisia salaa.

OAJ toivoisi myös, että uusissa ohjeissa puututtaisiin oppilaiden vaatetukseen. Esimerkiksi loukkaaviin teksteihin paidoissa tai laajalti yleistyneeseen tapaan pitää pipoa sisällä kesät talvet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja