Mainos

KRP etsii taposta tuomittua Sammy Mäenpäätä: Ampui naisen naapurinsa asunnossa ja kätki vainajan lumihankeen Nastolassa

Keskusrikospoliisi julkaisi viime perjantaina listan etsintäkuulutetuista henkilöistä, jotka saattavat oleskella jossakin Pohjoismaassa. KRP etsii henkilöitä yhdessä Ruotsin ja Tanskan poliisiviranomaisten kanssa.

Poliisien FAST-yksiköiden julkaisemilla listoilla on henkilöitä, joita epäillään törkeistä rikoksista tai heidät on jo tuomittu niistä. Listat on julkaistu Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa yhtäaikaisesti.

Yksi KRP:n listalla olevista suomalaisista etsintäkuulutetuista on Sammy Mäenpää, joka on tuomittu muun muassa taposta ja ampuma-aserikoksista. Keskusrikospoliisin mukaan Mäenpäällä on suoritettavanaan vielä 1724 päivää vankeutta, eli lähes viisi vuotta.

Mäenpää jäi palaamatta poistumisluvalta vankilaan tämän vuoden elokuun alussa.

Kätki ruumiin

Mäenpää, entisiltä sukunimiltään Tuikka ja Friman, tuomittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa toukokuussa 2013 naisen taposta kymmeneksi vuodeksi vankeuteen. Sekä tekijä että uhri olivat tuohon aikaan 39-vuotiaita.

Henkirikos tapahtui Lahdessa Mäenpään naapurin asunnossa tammikuun alussa vuonna 2013.

Mäenpää tappoi naisen katkaistulla haulikolla. Mies väitti oikeudessa, että laukaus oli vahinko, mutta oikeus ei uskonut sitä.

Oikeuden mukaan Mäenpää yritti estää rikoksen selviämisen. Hän huuhtoi uhrin kännykän alas vessasta ja hävitti katkaistun haulikon osissa pilkkiavantoon.

Ruumiin hän kätki lumihankeen Nastolassa. Uhri löytyi vasta pari viikkoa henkirikoksen jälkeen.

Vankeutta vielä vuosia jäljellä

Mäenpää tuomittiin tapon lisäksi ampuma-aserikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Mäenpää on suorittanut kymmenen vuoden vankeusrangaistuksestaan osan. Nyt keskusrikospoliisi etsii häntä, koska tuomiota on vielä suorittamatta vajaat viisi vuotta.

Niin Suomen kuin Ruotsin ja Tanskan etsintäkuuluttamista henkilöistä voi antaa vinkin soittamalla numeroon 050 440 1800 tai sähköpostilla osoitteeseen wanted.krp@poliisi.fi.

Lista on nähtävissä kokonaisuudessaan täältä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja