Kritisoitu Lewis Hamilton sanoo ryhtyneensä sanoista tekoihin: yksityiskone myyty, pakkaukset syyniin – kunnianhimoinen tavoite loppuvuodelle

Kovasti kritiikkiä ilmastopuheistaan saanut Lewis Hamilton kertoo pyrkivänsä hiilineutraaliksi jo loppuvuoteen mennessä. Hän puolustaa oikeuttaan puhua ympäristöasioista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton avautui voimakkaasti ihmisten välinpitämättömyyden takia, mutta sai perään hurjan ryöpyn omasta kuluttavasta elämäntyylistään.

Esimerkiksi Kimi Räikkönen sanoi torstaina, ettei F1:stä ole juuri varaa huudella vaatimuksia, kun samaan aikaan kuskit kiertävät ympäri maailmaa polttamassa bensaa kisaviikonloppuina.

Hamilton kertoo nyt myyneensä yksityiskoneensa jo vuosi sitten.

– Se on ollut iso muutos tavoissani. Olen välttänyt matkoja, joita en koe tarvitsevani.

– Lennän paljon vähemmän nykyään, ja yleensä käytän kaupallisia yhtiöitä, Hamilton kertoo.

Hänellä on tarkoitus myös karsia luksusautojensa määrää, vaikka kertoo hädin tuskin ehtivänsä ajaa lukuisilla menopeleillään.

Mercedes-tähtikuski menee elämäntapamuutoksissaan todella pieniin yksityiskohtiin. Sama vaatimustaso koskee kaikkia Hamiltonin ympärillä toimivia.

– En anna kenenkään tuoda toimistooni enkä myöskään kotiini mitään muovia.

– Haluan kaiken olevan kierrätettävää. Deodoranttini, hammasharjani, kaikkia tällaisia juttuja, Hamilton jatkaa.

Hamilton myöntää, että hänen ammattinsa ja matkustelunsa tekevät puheista helposti kritisoitavia, mutta F1-mestari kokee olevansa edelleen oikeutettu ajamaan ympäristön asiaa.

– Tämä ei ole helpointa mahdollista, koska kyllä, me matkustamme ympäri maailmaa ja kisaamme F1-autoilla. Hiilijalanjälkemme on suurempi kuin samassa kaupungissa asuvan keskimääräisen talonomistajan, Hamilton toteaa.

– Mutta ei se tarkoita, että pitäisi pelätä puhumasta asioista, joilla voi olla positiivinen vaikutus. Seuraan asioita ja voin parantaa vaikutustani maailmaan. Se vie hetken eikä korjaannu nopeasti.

– Kyse on valistuksesta, ja minä yritän tuoda asioita esiin. Minusta en tekisi mitään positiivista, jos en mainitsisi näitä, hän näkee.

Lähteet: Reuters, BBC

Lue myös:

    Uusimmat