Kristiina Mäkelälle uran paras tulos EM-hallikisoissa "Sanoin ennen finaalia, että kahdeksatta sijaa en enää halua"

Kristiina Mäkelä lähti hakemaan yleisurheilun EM-hallikisojen kolmiloikan finaalista Glasgow'ssa parempaa kuin kahdeksatta sijaa. Tavoite toteutui, sillä Mäkelä loikki kuudenneksi tuloksella 14,29.

Kuudes sija on Mäkelän uran paras saavutus EM-halleissa. Myös MM-hallikisoissa Mäkelä on ollut parhaimmillaan kuudes. Euroopan mestaruuden voitti Espanjan Ana Peleteiro tuloksella 14,73.

–  Sanoin ennen finaalia, että kahdeksatta sijaa en enää halua. Vain paremmat kelpaavat ja mitaliin olen tyytyväinen, Mäkelä kertoi tiedotteessa.

Mäkelän muut onnistuneet loikat kantoivat lukemiin 13,76 ja 14,12. Kolme viimeistä hyppyään Mäkelä astui yli, kun hän haki riskillä pitkiä hyppyjä.

–  Yritin pitää juoksun rentona ja tehdä siitä sitten isot loikat. Hain isoa kahta ensimmäistä loikkaa. Parhaassa hypyssä ne tulivatkin, mutta kolmannen loikan ajoitus ei ihan toiminut, Mäkelä perkasi.

Mäkelä kohensi talvella sisäratojen SE-lukemiksi 14,38. Hyppääjän mukaan yhteistyö valmentaja Tuomas Sallisen kanssa on toiminut hyvin.

–  Minä olen ollut vähän hukassa sen kanssa, kuinka voisin hypätä pidemmälle. Sallinen tietää, kuinka se on mahdollista, ja nyt minäkin tiedän kuinka pystyn tulevaisuudessa pidempiin loikkiin. Tästä on oikein hyvää jatkaa kesää kohti, Mäkelä luonnehti.

Lue myös:

    Uusimmat