Mainos

Kristiina-instituutti sai Naisasialiitto Unionin palkinnon

Naisasialiitto Unioni on palkinnut Helsingin yliopiston naistutkimuslaitoksen Kristiina-instituutin ansioistaan tasa-arvon hyväksi. Kyse on ns. Lyytin päivän palkinnosta, jonka liitto perusti edesmenneen aktivistinsa Eeva-Liisa Tuomisen eli Lyytin muistoksi.

Palkintona oleva kuvanveistäjä Virpi Kannon veistos jaettiin nyt neljännen kerran. Kristiina-instituutti sai palkinnon, koska perustelujen mukaan instituutin naistutkimus on merkittävästi edistänyt tasa-arvoa tiedemaailmassa ja yhteiskunnassa.

Instituutissa tehty tieteellinen tutkimus ja sen tulokset sekä opetus estävät sukupuoleen liittyvien kysymysten marginalisoimista. Instituutti on myös tehnyt naistutkimuksesta pysyvän osan maamme suurimman yliopiston profiilia.

Perusteluissa sanotaan myös, että Kristiina-instituutin kymmenvuotinen toiminta on ansiokkaasti purkanut oletusta, että sukupuolet olisivat Suomessa nykyisin tasa-arvoisia. Palkinto luovutettiin perinteisessä hattujuhlassa ja sen otti vastaan Kristiina-instituutin johtaja, professori Aili Nenola.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.