Kristian Vesalaisen siirto Jokereihin riski NHL-uran jatkon kannalta: "Winnipeg olisi halunnut minun jäävän sinne"

NHL-lupaus Kristian Vesalaisen siirto Jokereihin aiheuttaa värinää Winnipeg Jetsin toimistolla, vaikka hänen siirto oli täysin sopimuksen mukainen. Eurooppa-pykälä oli kuuma peruna jo Vesalaisen sopimusneuvotteluissa. 

Videolla raporttia Winnipeg Jetsin harjoitusottelusta. 

Kristian Vesalaisen sopimusneuvottelut venyivät syksyyn, vaikka ykköskierroksen varauksen tulokassopimusta pidettiin läpihuutojuttuna. Vahvistus kolmen vuoden sopimuksesta tuli vasta 27. elokuuta

MTV Sportin tietojen mukaan yksi syy sopimuksen venymiseen oli pykälä, joka mahdollistaa siirron Eurooppaan kesken kauden, jos paikkaa NHL-ryhmästä ei löydy. 

Edes adventtikynttilöitä ei ole ehditty sytyttää, kun Vesalainen on jo takaisin Suomessa, median tentattavana KHL-joukkue Jokereiden kotiareenan uumenissa. Vesalaisen Pohjois-Amerikan reissu jäi tällä erää viiden NHL-ottelun ja kahdeksan AHL-ottelun mittaiseksi. 

Vaikka Vesalaisen siirto oli täysin lainvoimainen, vanhoillisissa NHL-organisaatioissa katsotaan syrjäkarein lipeämistä takaisin valtameren toiselle puolelle. 

Oletko täysin vakuuttunut, ettei ratkaisustasi koudu ongelmia jälkeenpäin?

– Hyvillä fiiliksillä olimme molemmat, Vesalainen vastasi. 

Ulospäin annettu vaikutelma hyvästä fiiliksestä ei välttämättä vastaa todellisia tunteita, varsinkaan bisneksen pyörittämässä ammattilaissarjassa. Vesalainen ja hänen leirinsä ovat kuitenkin vakaasti ratkaisunsa takana. 

– Aika pitkiä keskusteluita kävimme. Winnipeg olisi halunnut, että olisin jäänyt sinne, mutta näin, että Jokereihin siirtyminen on minulle hyvä ratkaisu. 

AHL-joukkue Manitoba Moose pelaa niin ikään Winnipegissä, mutta sekään ei riittänyt vakuuttamaan Vesalaista siitä, että Kanadaan jääminen olisi paras ratkaisu uran kannalta. 

Huono ajoitus Winnipegissä

Seuranvaihto on viime vuosilta tuttua Vesalaiselle. Laitahyökkääjä vaihtoi edelliskaudeksi Ruotsin Frölundasta HPK:hon, josta hän jatkoi kesken kauden voittamaan mestaruutta Oulun Kärppiin. 

Vesalainen on huippulahjakas pelaaja, mutta askelmerkit eivät osuneet kohdalle Winnipegin organisaatiossa. Päävalmentaja Paul Mauricekin myönsi, että ajoitus oli huono. Pari vuotta sitten Vesalaisen tasoiselle pelaajalle olisi varmasti avautunut paikka NHL-miehistössä. 

– Winnipegillä on tosi kova joukkue, joka haluaa voittaa mestaruuden. En voi vain kävellä sinne ja sanoa, että tulen kakkoskenttään kovempien pelaajien tilalle. 

Vesalaisen mukaan iso oppi Pohjois-Amerikassa oli se, että jokaisessa tapahtumassa pitää lyödä paras suoritus pöytään. 

– Peli on siellä nopeampaa. Täällä on varmasti enemmän tilaa ja aikaa tehdä kiekollisia ratkaisuja. 

Vesalainen ei ollut vielä kehissä Jokereiden paidassa Barys Astanaa vastaan, mutta debyytti on edessä maanantaina vieraspelissä Moskovan Dynamoa vastaan.

Hänellä olisi teoreettinen mahdollisuus edustaa Suomea 20-vuotiaiden MM-kisoissakin. 

– Niihin on vielä aikaa. Katsotaan sitten tilannetta lähempänä. 

Lue myös:

    Uusimmat