Jokerit vahvistaa: Winnipeg-hyökkääjä Kristian Vesalainen siirtyy Helsinkiin – "Olemme todella iloisia"

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit vahvistaa, että Kristian Vesalainen, 19, siirtyy seuran riveihin. Vesalaisen Jokerit-sopimus kattaa loppukauden.

Vesalainen on edustanut alkukauden ajan NHL-organisaatio Winnipeg Jetsiä. Jets tiedotti jo myöhään torstai-iltana Suomen aikaa, että Vesalainen siirtyy Jokereihin, ja Jokereilta tuli asiaan vahvistus perjantaiaamuna 11:n aikoihin.

Jokerit oli hankkinut Vesalaisen KHL-pelaajaoikeudet aiemmin marraskuussa Pietarin SKA:lta. Vesalaisen NHL-sopimuksessa oli pykälä, joka mahdollisti siirron Eurooppaan.

Vesalainen debytoi NHL:ssä tällä kaudella pelaamalla ylhäällä viisi ottelua. Niihin hän sai kasaan yhden syöttöpisteen. AHL:ssä Manitoba Moosessa kahdeksan ottelua menivät piste per -peli tahtia 3+5=8.

– Vesalainen on isokokoinen ja lahjakas nuori hyökkääjä, jolla on paljon potentiaalia olla Jokereille merkittävä pelaaja tällä kaudella. Olemme todella iloisia, että hän vahvistaa joukkuettamme loppukauden ajan, Jokerien GM Jari Kurri kertoo seuran tiedotteessa.

– Olemme kiitollisia SKA:lle oikeuksien siirtymisestä Jokereille, jotta nuori suomalaispelaaja pääsee pelaamaan KHL:ää kotimaassaan ja -kaupungissaan. Lisäksi kiitämme Winnipeg Jetsin organisaatiota, jonka nuorta huippulupausta pääsemme seuraavien kuukausien aikana kehittämään, Kurri jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat