Ruotsalaiset hämmästelevät: Sama rike – miksi Calle Halfvarsson diskattiin Rukalla, mutta norjalaisia ei?

7:47
Jari Isometsä arvioi suomalaisten suoritukset Rukan 10 kilometrin kisassa.

Ruotsin Calle Halfvarsson sivakoi Rukan maailmancupin sunnuntain päätöskilpailussa kolmanneksi, mutta hänet diskattiin. Ruotsissa ihmetellään, miksei myös kahta norjalaista hylätty, sillä he tekivät Halfvarssonin kanssa identtisen rikkeen.

Sunnuntaina Rukan 20 kilometrin takaa-ajon ratkaisu tapahtui vasta aivan matkan lopussa, kun nippu hiihtäjiä tykitti viimeiseen ylämäkeen täyttä häkää. Tila loppui kesken ja Ruotsin Calle Halfvarsson kiersi muiden ohi vastaantulijoiden kaistalta. Ruotsalainen lykki maaliin kolmantena, mutta hänet diskattiin nopeasti maaliintulon jälkeen.

Halfvarsson oli tuoreeltaan kisan jälkeen sitä mieltä, että päätös oli täysin väärä. Nyt ruotsalaiset ovat huomanneet, että myös norjalaiset Hans Christer Holund sekä Erik Valnes kävivät vastaantulijoiden puolella, eli rikkoivat radan rajat monoillaan. Norjalaisille ei kuitenkaan annettu sanktioita.

Holund ylitti ratamerkit Aftonbladetin mukaan jopa kahteen kertaan, mutta silti norjalaiselle ei lätkäisty minkäänlaista rangaistusta.

Ruotsalaisten kysymys kuuluukin, miksi Callea rangaistiin, mutta ei Hans Christeriä.

– Ratkaiseva tekijä on rikkeen vaikutus lopputulokseen. Rike, jonka Calle teki, tapahtui viimeisellä kierroksella viimeisessä ylämäessä, mikä vaikutti lopputulokseen, sanoo FIS:n kilpailunjohtaja Michal Lamplot Aftonbladetin mukaan.

Lamplot täsmensi vielä, että sanktio olisi voinut olla toisenlainen, jos se olisi tapahtunut aikaisemmalla kierroksella. 

Kisan voitti Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Toinen oli Kläbon maanmies Pål Golberg ja kolmanneksi nousi Halfvarssonin hylkäyksen myötä Italian Federico Pellegrino.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja