Kreikkalainen fetaleipä

Herkullisen kreikkalaisen leivän täytteessä maistuvat fetajuusto ja oliivit. Käyttämällä nesteenä jogurttia ja mehua, saat taikinaan lisää makua. Muista lämmittää taikinaneste kädenlämpöiseksi, jotta hiiva lähtee toimimaan. Kuohkeasta, hyvin vaivatusta löysähköstä taikinasta tulee paras leipä. Kreikkalainen leipä sopii mainiosti pääsiäisen ruokapöytään!

Kreikkalainen fetaleipä

  • 2 dl jogurttia
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja (=tumma vehnäjauho)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä
  • Täyte:
  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 100 g purjosipulia (tai sipulia)
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 rkl persiljaa

Lämmitä jogurtti ja appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta hiivaleipä- ja vehnäjauhoilla hyväksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Valmista täyte hienontamalla keitetty kananmuna, purjo, oliivit ja fetajuusto ja sekoittamalla ainekset keskenään.

Kaaviloi kohonnut taikina 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Sulje saumakohta nipistäen hyvin yhteen ja kääntämällä se alaspäin. Nosta rulla leivinpaperille uunipellille ympyränmuotoon ja yhdistä päät toisiinsa. Leikkaa saksilla viiltoja 2-3 cm:n välein. Anna kohota lämpimässä hyvin. Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 min.

VINKKI: Saat leipään rapean kuoren, kun laitat uunin pohjalle vesikipon höyryä tuottamaan ja voitelet leipää vedellä ennen uuniin laittamista ja paiston loppuvaiheessa

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat