Kreikassa lomaileva järkyttynyt suomalaisperhe: "Ei sitä edes tajua, miten nopeasti tuli tuhoaa kaiken"

2:27

Loimaalaiset Jaana ja Joni Heikkilä lapsineen ovat todistamassa Kreikkaa runtelevaa maastopaloa paikanpäällä mökillään.

Perheen mökki sijaitsee Néa Mákrista noin kolmen kilometrin päässä Matin kylästä, jossa tulipalo riehuu nyt toistapäivää. Vaikka palo on jo perheen mukaan rahottumassa, liekkejä sammuttamaan tulleet lentokoneet surraavat tasaiseen tahtiin alueen yllä.

Heti tulenlieskat havaittuaan perhe pakkasi tärkeimmät tavaransa  ja varautui mahdollisen evakuoitumismääräyksen varalta.

– Kyllähän se oli tietysti pelottavaa, kun savua oli kauheasti joka paikassa ja ymmärsimme, että palo leviää koko ajan, perheen äiti Jaana kertaa tapahtumia.

Perheen onneksi tuli ei ole levinnyt heidän lomapaikkaansa asti, eikä heidän siten ole tarvinnut lähteä evakkoon.

– Todellä moni tältä meidän alueelta on lähtenyt pois joko sukulaisiin tai muuten vaan halunneet pois täältä, Heikkilä kuitenkin kertoo.

"Yhtäkkiä voi tapahtua, mitä tahansa"

Kotinsa menettäneitä ihmisiä on pyritty auttamaan alueella avaamalla kerhohuoneita, joissa levähtää. Lisäksi ihmisiä on pyydetty lahjoittamaan tavaroita vaipoista kosteuspyyhkeisiin kodittomaksi jääneiden kansalaisten avuksi.

Aluetta koetteleva palo järkyttää Heikkilän mukaan laajasti ihmisiä.

– On järkyttävää, miten yhtäkkiä voi tapahtua, mitä tahansa. Tuli on sellainen juttu, ettei sitä edes tajua, miten nopeasti se tuhoaa kaiken, järkyttynyt Heikkilä kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja