Kova väite: Venäjää rangaistiin ilman todisteita – "Miten tämä olisi muka reilua?"

Antidopingkomitea sulki Venäjän arvokisoista vuosiksi – tästä on kyse urheilumaailmaa ravisuttavassa doping-vyyhdessä 7:16

Venäjän voimisteluliiton puheenjohtaja Vasili Titov väittää, että Venäjää on rangaistu dopingjupakassa ilman todisteita.

Maailman antidopingkomitea Wada päätti maanantaina sulkea Venäjän olympialaisista ja MM-kisoista neljän vuoden ajaksi. Sen mukaan Venäjä on manipuloinut testituloksia ja tuhonnut todisteita. Syyllisiä ei ole toistaiseksi pystytty yksilöimään, mutta näyttöä viime vuosien ajalta on yleisesti pidetty vahvana.

Vasili Titov kokee kuitenkin, ettei Venäjän rankaiseminen perustu todisteisiin, vaan päätös olisi poliittinen.

– He rankaisevat Venäjää valtiona, joka on sekaantunut dopingiin antamatta yhtään objektiivista todistetta, Titov paalutti Venäjän tietotoimisto RIA Novostin mukaan.

Titov syyttää Wadaa "täysin läpinäkymättömäksi organisaatioksi" ja peräänkuuluttaa tietoa muun muassa siitä, miten informaatiota Venäjän väärinkäytöksistä on kerätty.

– Minulle nämä kaikki mekanismit ovat käsittämättömiä. He rankaisevat valtiota ja kaikkia "puhtaita" urheilijoita. Miten tämä olisi muka reilua? Titov kysyi.

Vaikka Venäjä on suljettu maana olympialaisista ja MM-kisoista, kansainvälinen olympiakomitea KOK on linjannut, että venäläisurheilijat voisivat edelleen osallistua arvokisoihin niin sanotun neutraalin lipun alla. 

Lue myös:

    Uusimmat