Kova muutos viritteillä F1-kalenteriin – Max Verstappen saamassa oman kotikisan

F1-sarjan oikeudet omistava Liberty Media suunnittelee Hollannissa sijaitsevan Zandvoortin radan korvaavan ensi kaudella Barcelonan osakilpailun, kertoo Motorsport.com.

Barcelonan ja F1:n välinen sopimus päättyy käynnissä olevan kauden päätteeksi. Barcelona on yksi viidestä radasta Silverstonen, Hockenheimin, Monzan ja Meksikon ohella, joiden sopimus on katkolla kauden päätteeksi.

Hollannin 21-vuotias Max Verstappen on viime vuosina noussut kuljettajien kärkikastiin. Nyt tähtikuljettaja onkin saamassa oman kotikisansa, sillä Motorsport.comin lähteiden mukaan Hollannissa sijaitseva Zandvoortin rataa kaavaillaan Barcelonan osakilpailun korvaajaksi.

Lähteiden mukaan F1 ja Zandvoortin edustaja ovat päässeet jo yhteisymmärrykseen, mutta virallista sopimusta ei olla vielä allekirjoitettu.

Barcelonan rata on ollut mukana F1-kalenterissa vuodesta 1991 alkaen. Zandvoortin rata on kuulunut aikaisemminkin kuninkuusluokan kisaohjelmaan. Radalla ajettiin F1-kilpailu ensimmäisen kerran vuonna 1952. Kisaohjelmasta Zandvoort putosi vuoden 1985 jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat