Koulubussin kuski päätti viimein toteuttaa unelmansa – liikuttui oppilaiden sanoista: "Se jäi mieleeni ja antoi motivaatiota"

Opettaja järjesti valmistujaiset orvoksi jääneelle oppilaalleen 0:32
Jeff Schrockin oppilas menetti vanhempansa ja melkein henkensä onnettomuudessa. Kun koronavirus sitten perui koulun valmistujaisjuhlatkin, Jeff päätti järjestää miniseremonian omin päin!

Koulubussia ajanut Clayton inspiroitui matkalaistensa sanoista siinä määrin, että päätti palata opiskelemaan.

Amerikkalainen koulubussin kuljettaja inspiroitui oppilaistaan niin, että päätti itsekin palata kouluun. Clayton Ward hankki tutkintotodistuksen saatuaan rohkaisua oppilailta, joita kyyditsi päivittäin, kertoo Fox News.

Clayton oli aiemmin opiskellut korkeakoulussa, mutta pannut sitten opinnot tauolle, koska koulun ja työn yhteensovittaminen muuttui liian hankalaksi. Claytonin perhe omistaa koulubussifirman Tennesseessä, ja opiskelun sijaan Clayton alkoi ajaa koulubussia.

"Se jäi mieleeni ja antoi motivaatiota"

Työpäiviensä aikana Clayton jutteli oppilaiden kanssa. Historiasta kiinnostunut mies kertoili nuorille asioita, joita oli opiskellessaan oppinut.

– Nautin todella nuorten kanssa työskentelystä, varsinkin yläaste- ja lukioikäisten kanssa, ja bussireiteillä juttelimme heidän opinnoistaan, Clayton kuvaili koulunsa tiedotteessa.

Lopulta oppilaat paljastivat, että toivoivat Claytonista opettajaansa.

– Luulen, että he sanoivat niin vain siksi, että olin eri ihminen kuin heidän tavallinen opettajansa, ja opetin heille erilaisia asioita saadakseni kiinnostuksen heräämään. Mutta miten pieni tuo huomautus noille nuorille olikin, se jäi mieleeni ja antoi motivaatiota saavuttaa tavoite, jonka olin asettanut vuosia sitten.

Raatoi töissä ja opiskeli samaan aikaan

Vuoden 2019 keväällä Clayton palasi opiskelemaan aikuisopistoon: hän sekä ajoi bussia että opiskeli kokoaikaisesti.

– Aina ei ollut helppoa, Clayton tunnustaa.

– Ajoin reittini aamulla ja iltapäivällä, kävin vuorojen välissä tunneilla ja iltatunneilla ja nettitunneilla täyttääkseni tutkintovaatimukset. Ajattelin noita [bussissa olleita] oppilaita ja kaikkia niitä vuosia, joina olin halunnut toteuttaa tämän, ja se auttoi keskittämään energiani.

Mies kertoo ajatelleensa opiskellessaan myös kouluaikaisen opettajansa sanoja: opettajan mukaan kurinalaisuus on sitä, että ihminen tekee tarvittavat asiat, vaikka kukaan ei olisi näkemässä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Aikoo nyt yliopistoon

Clayton valmistui hyvin arvosanoin vuonna 2020, ja aikoo historianopettajaksi. Seuraavaksi mies suuntaakin Framinghamin yliopistoon jatko-opiskelemaan.

Lue myös:

    Uusimmat