Mainos

Kotikatsomot hämmentyivät: Saivat yöllä ruutuun Helsingin juhlahumun sijaan Metsäkedon ja Sillanpään – myös ilotulitus oli tallenne kenraalista

14:14
MTV Uutiset oli paikalla Senaatintorin humussa ennen klo 22. Katso toimittaja Sami Lindforsin raportti Helsingin keskustasta.

Uusi vuosi otettiin haastavista sääolosuhteista huolimatta vastaan juhlatunnelmissa Helsingin Senaatintorilla, jonne järjestäjien mukaan oli saapunut paikan päälle 25 000 ihmistä. Tuulisen ja tuiskuisen kelin sekä välimatkan takia osa kansalaisista halusi katsoa tapahtumaa kotisohvaltaan – ja joutui pettymään.

Esimerkiksi Twitterissä moni purkaa turhautumistaan siihen, että ilotulituksesta esitettiinkin televisiossa tallenne. Yleisö kritisoi ohjelmaa myös vaisuksi.

Ylen mukaan TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 23 esitetty uuden vuoden juhlashow oli kuvattu kenraaliharjoituksesta, jotta katsojat näkisivät esityksen, mikäli ohjelma joudutaan keskeyttämään. Ilotulitusosioon on leikattu osia lasten kello 17.30 olleesta ilotulituksesta.

Suurin pettymys tapahtui puolen yön jälkeen, kun konemusiikkishow'n sijaan ruutuun lävähti edellisvuoden konsertti.

Vuoden vaihtumisen jälkeen televisiosssa alkoi pyöriä tallenne vuoden 2017 Meidän Romanssi -sinfoniakonsertista.

Tallenteen lisäksi ihmisiä harmitti se, että ruutuaikaa saivat miehet, jotka ovat olleet julkisuudessa viime aikoina huume- ja ahdistelu-uutisten yhteydessä. Senaatintorilla tänä vuonna esiintyivät sen sijaan Vesala, Vesta, Maria Baric Company ja DJ Orion.

Ylen viestinnän päällikkö Jere Nurminen sanoo someraivosta ensin uutisoineelle Ilta-Sanomille, että ohjelmakaaviota jouduttiin muuttamaan ja puolen yön jälkeen alkavaksi määrätty jatkolähetys perumaan myrskyn vuoksi.

2:46

Säätiedotus jännitti loppuun asti

Järjestäjät itse hehkuttivat tapahtumaa tuoreeltaan.

– Olen tosi iloinen, että saimme haastavista sääolosuhteista huolimatta ottaa uuden vuoden yhdessä vastaan tässä hienossa tapahtumassa. En muista, että vuoden vaihtumista odottaessa olisi koskaan ollut näin jännät paikat kuin tänään säätiedotusta seuratessa, vastaava tuottaja Susa Nokelainen sanoo tiedotteessa.

Uudenvuodenyö on ollut vilkas eri puolilla maata. Esimerkiksi Helsingin poliisille uudenvuodenaattoilta ja uudenvuodenyö toivat yli 360 tehtävää.

Poliisi kertoo Twitterissä, että tehtävät liittyivät pahoinpitelyihin, häiriökäyttäytymisiin ja päihtyneisiin ihmisiin. Viime vuonna uutenavuotena tehtäviä oli poliisin mukaan 316.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja