Kotia kohti: Omaan kotiin loppuelämäksi – millainen asunto sopii eläkeläiselle?

Kotia kohti -sarjan kolmannessa jaksossa maanantaina 8. huhtikuuta eläkepäiviään viettävä Eeva etsii asuntoa loppuelämäkseen. Eläkeläisrouvalla on ainakin yksi toive tulevan kodin suhteen: sinne pitää mahtua uusi asuinkumppani – mutta millainen?

Kotia kohti -sarjan kolmannessa jaksossa eläkeläisrouva Eeva etsii uutta kotia loppuelämäkseen. Eeva haaveilee asumisoikeus- tai vuokra-asunnosta, mutta tärkeintä on, että hän saa asumismenojaan pienennettyä. Eläkkeellä oleva neljän lapsen äiti odottaa tämän lisäksi uuden asunnon sijainnilta hyviä liikenneyhteyksiä harrastuksiinsa.

– Koti on se turvasatama. Se paikka, jonne tullaan ja palautetaan maailman tuulissa kadonneet voimat, Eeva pohtii jaksossa.

Vanhuusvuosia varten asunnon pitää myös toimia esteettömästi.

Sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyyköseltä Eeva kaipaa päivitystä sisustustyyliinsä. Mitä vanhasta asunnosta sitten otetaan mukaan?

– Ei kovin paljoa. Aallon penkit, televisio ja tärkeä kirjahylly. Kirjat ovat minulle tärkeitä, Eeva pohtii.

Yksi yllättäväkin toive naisella on: uuteen asuntoon päädytään nimittäin kaksin.

– Kissa. Ihan tavallinen oikea kissa, joka kehrää, Eeva hymyilee toiveesta kertoessaan.

Uusi asuinkumppani, kissa, vaatii parvekkeen, josta löytyy verkko. Mitä muuta sisustussuunnittelijan pitää huomioida pohtiessaan Eevan uuden asunnon ulkonäköä?

– Kalusteissa pitää ottaa mittasuhteet huomioon: niistä pitää päästä nousemaan helposti ylös, joten käsinojien tulee olla kunnolliset. Myös pöytien korkeuksien pitää olla oikeat ja toimivat. Toimivuus kaikessa!

Millainen asunto sopii seniorille, joka ei halua ottaa asuntolainaa? Mitä asumisoikeusasunnon löytäminen vaatisi? Miten vuokrakohteeseen saa tukikaiteet ja muut vanhuksia varten tarvittavat apuvälineet? Katso Kotia kohti -sarjan kolmannes jakso!

Kotia kohti AVAlla maanantaisin klo 21


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja