Kosmetiikkajätin synkkä uutuus herätti kritiikkiä tökerön julkaisuajankohdan vuoksi: "Niin harkitsematonta"

Jeffree Star lupaili jo vuoden alussa uutuuspaletin olevan teemaltaan synkkä. Julkistuksen ajankohta ei kuitenkaan olisi voinut olla kyseenalaisempi.

Perjantaina Jeffree Star Cosmetics julkaisi kosmetiikkasarjan uusimman tuotteen, meikkipaletin, joka kulkee nimellä ”Cremated”, eli suomeksi ”Krematoitu”. Brändin keulahahmo ja kauneusguru Jeffree Star kuvailee uutta palettia goottisen neutraaliksi.

Harmaan marmorisen paletin sisällä on lukuisia luomivärejä kylmän harmaissa ja neutraaleissa väreissä. Paletti tulee myyntiin 22. toukokuuta.Suomessa Jeffree Starin meikkejä myy muun muassa Sokos.

– Olkaa valmiita kuolemaan! Star kirjoitti paletin esittelytekstiin Instagramissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Julkistus ei tapahtunut kuitenkaan ilman draamaa ja kritiikkiä, kertovat muun muassa Insider, Us Magazine ja Buzzfeed. Vaikka brändin ja Starin vannoutuneimmat fanit onnittelivat uudesta ja onnistuneesta lanseerauksesta, monet kritisoivat paletin ajattelematonta nimeä ja paletin ajankohtaan nähden tahditonta teemaa. Samaan aikaan sadat tuhannet taistelevat hengestään ja kuolevat koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen maailmanlaajuisesti ja monet maat ovat joutuneet etsimään ratkaisuja siihen, miten kuolleiden ruumiit käsitellään.

Star reagoi kritiikkiin Instagram Stories -osiossa vakuuttamalla, että hänen luomuksensa tulevat aina ”hyvästä paikasta.”

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuka on Jeffree Star?

Jeffree Star on yhdysvaltalainen yrittäjä, malli, meikkitaiteilija, tubettaja sekä laulaja-lauluntekijä. Star on noussut suosioon sukupuolten rajoja rikkovana androgyynimallina ja tuomalla markkinoille oman kosmetiikkaketjunsa, sekä miljoonia seuraajia saaneella Youtube-kanavallansa.

Ihan pienestä tekijästä ei todellakaan ole kyse. Starilla on yli 16 miljoonaa seuraajaa Instagramissa ja YouTubessa yli 18 miljoonaa tilaajaa.

Jeffree Star Cosmetics -tuotesarja on tunnettu räväköistä värivalinnoistaan. Erityisesti sarjan nestemäiset huulipunat ovat kulttimaineessa kestävyytensä ja pigmenttirikkautensa ansiosta. Myös brändin meikkipaletit ovat olleet meikkaajien suosiossa villien värien ja teemojen takia.  

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Alkuperäistä julkaisua siirrettiin koronan takia

Paletin ja sen oheen julkaistut huulikiillot saivat kiitosta niiltä, jotka ovat seuranneet Staria jo pidemmän aikaa. Paletin paljastaneella YouTube-videolla Star kertoo, että paletin oli ollut määrä tulla myyntiin jo huhtikuussa, mutta koronaviruksen takia julkistusta siirrettiin kuukaudella.

– Koko kauneusteollisuus ja tietenkin koko maailma oli silloin vielä shokissa, hän kertoo.

– Meillä oli tarkoitus olla todella synkkä ja goottinen kevät, mutta asiat eivät tietenkään menneet suunnitelmien mukaan. Se on kuitenkin ihan okei, Star jatkaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Paletin nimi “Cremated” tulee Starin mukaan hänen omasta tavastaan sanoa shokkitilanteissa, ”Olen kuollut”.  Jos hän tai hänen ystävänsä ovat erityisen järkyttyneitä tai ihastuneita jostakin asiasta, he sanovat olevansa ”täysin krematoituja”.

Videolla Star jatkaa esittelemällä paletin ulkomuodon ja sen sisällä olevat sävyt, jotka meikkigurun omien sanojen mukaan vaihtelevat ”kauniin rumasta harmaasta” aina ”puhtaan kokaiinin valkoiseen”.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Videota katsottiin yli neljä miljoonaa kertaa alle vuorokaudessa ja se nousi hetkessä koko YouTuben trendaavimmaksi videoksi.

Voit katsoa Starin videon jutun yltä!

– En normaalisti käyttäisi näitä sävyjä, mutta nähtyäni näytteet sävyistä, niin todellakin voisin, eräs innokas kommentoija kirjoitti.

– Näen itseni käyttämässä tätä palettia hääpäivänäni, kirjoitti toinen Starin fani.

Jeffree vastaa kritiikkiin

Star on kuitenkin joutunut myrskyn silmään paletin takia. Uutuuteen kriittisesti suhtautuvat sanovat uuden kokoelman brändäyksen olevan ajattelematonta, johtuen erityisesti maailmaa ravisuttavasta pandemiasta, joka on vienyt jo yli 300 000 ihmisen hengen.

Tunneissa julkistuksen jälkeen Star alkoi trendata Twitterissä.

– Jeffee Star julkaisi krematorioteemaisen meikkipaletin keskellä maailmanlaajuista pandemiaa, jossa tuhansia koronaan kuolleita ruumiita krematoidaan, ja silti hänen pikkufaninsa syövät Starin kädestä kaiken, eräs Twitter-käyttäjä twiittasi.

– Olen aika loukkaantunut siitä, että teit meikkipaletin nimeltä ”Cremated”. Poikaystäväni tuhkattiin äskettäin ja tämä osui sydämeen, ja ei hyvällä tavalla. Aika epäkunnioittavaa, jos minulta kysytään, eräs kommentoi palettia.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Jeffree Star julkaisee paletin nimeltä ”Cremated” keskellä pandemiaa, se on niin harkitsematonta, toinen kirjoitti.

– Te, joiden mielestä tämän paletin julkaiseminen on sallittua, olkaa hyvä ja kertokaa kantanne mahdollisimman pian niille miljoonille perheille, jotka ovat menettäneet rakkaitaan, eivätkä pystyneet järjestämään vallitsevan tilanteen takia kunnollisia hautajaisia, eivätkä saaneet muuta vaihtoehtoa kuin valita tuhkaamisen heidän rakkaimmilleen, kolmas kirjoitti.

"Voitte tulkita sitä millä tavalla tahansa"

US Magazine uutisoi, että Star reagoi seuraavana päivänä saamaansa huomioon julkaisemalla Instagramin Stories -osiossa videon, jossa kertoi uuden paletin olevan ”päivän kuumin puheenaihe kylillä”. Hänen mukaansa paletti on saanut paljon hyvää palautetta ja jonkin verran negatiivista. Starin mielestä palaute on ollut kaiken kaikkiaan uskomatonta.

– Twitterissä on runsaasti puhetta, hän aloittaa.

– [Paletti] on minun. Loin sen maailmalle. Voitte tulkita sitä millä tavalla tahansa, mutta minä itse tarkoitan aina hyvää.

Hän kertoo videolla olevansa ylpeä työstään ja että paletin nimen ei ollut tarkoitus olla negatiivinen.

– Minun isäni krematoitiin, samoin kaksi koiraani, jotka kuolivat viime vuonna. Mikään ei koskaan elämässäni tule negatiivisesta paikasta, hän paljastaa.

– Jos päätät tulkita sen negatiivisesti, niin se on sinun tapasi artikuloida se, mutta ei minun, hän päättää.

Miten ikinä Star olikaan suunnitellut uuden palettinsa julkistuksen, on Cremated-paletti saanut osakseen valtaisaa huomiota sen positiivisesta tai negatiivisesta sävystä huolimatta.

Lue uusimmat lifestyle-aiheet.

Lue myös:

    Uusimmat