Huippusuosittu kauneustubettaja teki tunteikkaan paljastuksen seuraajilleen: ”Minua on kiristetty”

Kauneustubettajien aateliin kuuluva NikkieTutorials löi miljoonat seuraajansa maanantai-iltana julkaistulla tunteikkaalla videollaan ällikältä.

Nikkie de Jager, yksi maailman suosituimpia kauneustubettajia julkaisi tunteikkaan ”I’m coming out” -aiheisen videon maanantai-iltana 12 miljoonalle seuraajalleen. Videolla hän paljasti olevansa transsukupuolinen nainen.

– Kun olin nuorempi, olin syntynyt väärään vartaloon. Se tarkoittaa sitä, että olen transsukupuolinen, Nikki paljastaa silminnähden hermostuneena.

Traseksin mukaan transsukupuolinen on henkilö, jonka sukupuoli ei vastaa hänelle syntymässä määritettyä sukupuolta. Suomenkielessä ja englanninkielessä sana ”transgender” tarkoittaa eri asiaa. Englanninkielessä termillä tarkoitetaan transihmistä tai transsukupuolista, mutta suomenkielessä termi on muunsukupuolista vastaava käsite.

Tunteikkaalla videolla Nikkie jakoi tarinansa ja kiitti äitiään, joka on ollut hänen suurin tukijansa koko hänen elämänsä ajan. Lisäksi hän kiitteli kihlattuaan Dylan Drossaersia.

– Kasvaessani olin eniten kiitollinen äidistäni, rakastan sinua äiti! Hän on tukenut minua ensimmäisestä päivästä lähtien, Nikkie kertoo videolla seuraajilleen.

Nikkie on julkaissut NikkieTutorials -nimisellä YouTube-kanavalla kauneusaiheisia videoita jo 11 vuoden ajan. Hän paljasti aloittaneensa videoiden julkaisun kanavalla samaan aikaan, kun hän yksityiselämässä aloitti sukupuolensa korjausprosessin.

Alankomaista kotoisin oleva Nikkie on kerännyt huikean 12 miljoonan YouTube-tilaajan joukkion. Yksi hänen suurimpia hittejään oli ”Power of Makeup” -video. Lisäksi hänen kanavillaan ovat vierailleet useiden kanainvälisten tähtien luottomeikkaajat, sekä muu muassa itse Lady Gaga. Nikkie on myös urallaan tehnyt yhteistyötä meikkibrändien, kuten Too Faced Cosmetics:in kanssa.

Kiristystä

– Vaikuttaa siltä, että minun mahdollisuuteni tehdä tämä omilla ehdoillani on viety minulta, hän kertoo videolla.

Videolla Nikkie paljastaa, ettei olisi välttämättä vielä halunnut kertoa julkisesti olevansa transnainen, mutta joutui ikävään tilaneeseen.

– Minua on kiristetty sellaisten ihmisten toimesta, jotka halusivat vuotaa tarinani julkisuuteen, hän paljastaa.

– On pelottavaa, että on ihmisiä, jotka ovat näin ilkeitä, näin häpeällisiä ja ilkeitä, etteivät voi kunnioittaa toisen oikeaa identiteettiä, hän pohtii.

Kiristys olikin yksi syy, miksi hän päätti kertoa totuuden nyt, ennen kuin tieto olisi vuotanut julkisuuteen muita teitä.

–Tiedän, että te katsotte tätä, Nikkie tylyttää videolla häntä kiristäneitä ihmisiä ja näyttää heille keskisormeaan.

Syntynyt tytöksi

Nikkie kertoo videolla, että tiesi olleensa tyttö jo pienestä pitäen. Hänen oli ollut vaikea käsittää, miksi hänen piti pitää housuja ja t-paitoja, eikä mekkoja, eikä saanut leikkiä nukeilla.

Hän lopetti hiustenleikkaamisen 6-vuotiaana ja alkoi tällöin identifioitua tyttönä ja pukeutua kouluun tyttöjen vaatteisiin.

– Toiset lapset tajusivat sen, toiset eivät. Se on ihan okei, Nikkie kertoo.

Erityisen kiitollinen hän on kuitenkin koulunsa opettajille, jotka tukivat häntä koulussa. Hän aloitti hormoniterapian 14-vuotiaana ja 19-vuotiaana hän oli korjannut sukupuolensa.

Nikkie painotti videolla useaan otteeseen, että hän on edelleen se katselijoiden tuntema Nikkie, eikä mikään ole muuttunut. 

– Tämä tuntuu todella vapauttavalta. Loppujen loppuksi olen kuitenkin edelleen Nikkie, hän sanoo.

Videolla hän toivoi inspiroivansa muita kaltaisiaan rohkeuteen, ja kaikkia tukemaan, kuulemaan, kunnioittamaan ja hyväksymään muut sellaisina kuin he ovat. 

Suomalainen transnainen Zoe puhuu avoimesti leikkauksistaan – haluaa murtaa myyttejä 1:33
Suomalainen transnainen Zoe kertoo avoimesti leikkauksistaan myyttejä murtaakseen.

Lue myös:

    Uusimmat