Järkyttävät kuvat leviävät: Uhreille ei riitä tilaa sairaaloissa – ruumiita säilytetty sairaalahuoneissa ja kasattu röykkiöiksi kylmiöihin Detroitissa

1:19

Sairaaloiden kapasiteetti ei riitä koronaviruksen aiheuttamien ruumismäärien säilyttämiseen Detroitissa.

Yhdysvalloissa on tällä hetkellä eniten koronatartuntoja ja -kuolemia koko maailmassa. Tiistaina julkaistujen tuoreimpien tietojen mukaan maassa on kuollut viruksen seurauksena jo ainakin 23 600 ihmistä.

Valtavat kuolleiden määrät näkyvät myös todella karulla tavalla terveydenhoitoalan arjessa.

Detroitin Sinai-Grace -sairaalan päivystyspoliklinikan työntekijät ovat toimittaneet uutistoimisto CNN:lle järkyttäviä valokuvia työpaikaltaan. Kuvissa näkyy, kuinka kapasiteetti sairaalassa alkaa käydä vähiin ja useita ruumiita oli varastoitu tyhjiin sairaalahuoneisiin ja kasaksi kylmäkonttiin.

Kuvien aitouden on todistanut sairaalan muu henkilökunta.

Kaksi ruumista samassa sairaalavuoteessa

Sairaalahuoneesta otetut kuvat oli CNN:n mukaan kuvattu huhtikuun alussa.

Kaksi päivystyksen työntekijää kertoo, että sairaalahuonetta, jossa ruumiita on säilytetty, käytetään yleensä nukkumistutkimuksien tekoon.

Kuvista näkyy, kuinka kaksi ruumista on asetettu samalle sängylle ja yksi niiden viereen tuolille.

Ruumiit oli työntekijöiden mukaan pakko säilöä johonkin, sillä ruumishuone oli täynnä eikä sen henkilökunta ollut yöllä töissä.

Tuolloin sairaalassa ei ollut vielä liikuteltavia kylmäkontteja ruumiita varten, mutta tuon jälkeen sellaisia oli tilattu.

Kylmiöissä ruumiit päällekkäin

Nyt sairaalan pihassa on viisi kylmäkonttia, mutta kapasiteetti ei edelleenkään riitä kaikille ruumiille.

Yhdessä CNN:n käsiinsä saamassa valokuvassa näkyy, että kylmiöissä ruumiit ovat kasoissa ja päällekkäin. Päivystyksen työntekijät kertovat myös nähneensä tämän omin silmin.

– Ruumiita on ehdottomasti kahdessa kerroksessa lattialla. Niissä ei ole hissejä, joilla ruumiit saisi nostettua hyllyille, eräs työntekijä kertoo.

Sairaalan tiedottaja vakuuttaa kuitenkin CNN:lle, että kaikkia kuolleita potilaita kohdellaan arvokkaasti ja kunnioittavasti. Hän kertoo, että kapasiteettiongelmia ruumiiden säilömisen kanssa on ollut, mutta se on korjattu väliaikaisilla kylmäkonteilla.

Tiistaina kerrottiin, että Yhdysvalloissa on viimeisen vuorokauden aikana kuollut koronaviruksen vuoksi jälleen yli 1500 ihmistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja