Korvapuustin tuoksua tulvii uuneista lauantaina

Lauantaina vietetään maassamme neljättä valtakunnallista korvapuustipäivää. Keittiöistä tulvii silloin herkullisia tuoksuja. Omin käsin leivotut lämpimäiset synnyttävät mukavia muistoja. Tuoreella itse leivotulla pullalla on edelleen vahva asema suomalaisessa ruokakulttuurissa, vaikka arjen kiireessä kotileivonta onkin vähentynyt. Tänä vuonna leivotaan korvapuusteista hauska korvapuustikukka.

Korvapuustikukat( 4 kpl)

5 dl maitoa 1 muna 2 dl sokeria 1 rkl kardemummaa 1 tl suolaa 2 ps kuivahiivaa (a 11 g) tai 50 g tuoretta hiivaa 15 dl vehnäjauhoja 150 g margariiniatäyte: 100 g pehmeää margariinia noin 1 dl sokeria kanelia voiteluun: munaa pinnalle: raesokeriaSekoita reilusti kädenlämpöiseen (+42-asteiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää margariini ja loput jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia ja kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 30X60 cm). Levitä päälle puolet margariinista ja sokerista. Ripottele pinnalle kanelia. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja (16 kpl), jotka ovat leveämmältä puolelta 4-5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat pystyyn ja paina palan kärki keskeltä alas.

Asettele 8 puustia vierekkäin kranssin/ympyrän muotoon leivinpaperin päälle pellille (2 kukkaa/pelti). Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Voitele korvapuustikukat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat