Koronavirustartuntoja todettu maailmanlaajuisesti jo yli 11 miljoonaa – näissä maissa tautiin on sairastunut eniten ihmisiä

Suomessa vain yksi uusi koronatartunta  – epidemia ei ole vielä ohi, muistuttaa THL:n ylilääkäri 8:01
Katso yllä oleva video: THL:n ylilääkäri muistuttaa, ettei epidemia ole vielä ohi Suomessakaan.

Maailmassa on todettu nyt yli 11 miljoonaa koronavirustartuntaa, selviää yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta. Virukseen liittyviä kuolemia on vahvistettu yli 520 000.

Todellisuudessa tartuntoja on todennäköisesti enemmän, sillä esimerkiksi oireettomat ja vähäoireiset tartunnat jäävät helposti diagnosoimatta. Lisäksi testauskäytännöt ja pääsy testaukseen vaihtelevat eri maissa.

Katso yllä oleva video: THL:n ylilääkäri muistuttaa, ettei epidemia ole vielä ohi Suomessakaan.

Eniten koronavirustartuntoja ja niihin liittyviä kuolemia on tilastoitu Yhdysvalloissa, jossa sairastuneita on lähes 2,8 miljoonaa. Toiseksi eniten tartuntoja ja kuolemia on todettu Brasiliassa, jossa viruksen on saanut yli 1,5 miljoonaa ihmistä. Virukseen liittyviä kuolemia on vahvistettu yli 61 000.

Kolmanneksi eniten tartuntoja on todettu Venäjällä. Maassa on tilastoitu yli 660 000 tartuntaa. Sen sijaan Britanniassa on vahvistettu kolmanneksi eniten virukseen liittyviä kuolemia. Maassa virukseen liittyen on kuollut yli 44 000 ihmistä.

Tilastosivusto Worldometerillä luvut ovat useimmiten korkeammat kuin Johns Hopkinsilla, mutta sivuston tilastoinnissa on aika ajoin havaittu epäjohdonmukaisuuksia. Sen mukaan tartuntoja olisi todettu jo yli 11,1 miljoonaa.

Sivuston mukaan väkilukuun suhteutettuna Yhdysvalloissa on miljoonaa asukasta kohden vahvistettu noin 400 virukseen liittyvää kuolemaa. Brasiliassa vastaava luku on noin 300. Venäjällä se on noin 70 ja Britanniassa 650. Suomessa vastaava suhdeluku on 59.

Lue myös:

    Uusimmat