Koronaviruksen sairastaneet pelaajat saattavat hakea täyttä pelikuntoa useita viikkoja – urheilulääkäri avaa taudista toipumisen taustoja

Koronaviruksen sairastaneet pelaajat saattavat hakea täyttä pelikuntoa useita viikkoja – urheilulääkäri avaa taudista toipumisen taustoja 2:16
Videolla lisää Aleksi Kallioniemen mietteitä.

Maailmalla riehuva koronavirus on vaikuttanut suuresti myös jääkiekon SM-liigaan, kun useampi joukkue on tällä hetkellä karanteenissa tartuntatapausten vuoksi. Jokereidenkin lääkärinä toimivan Aleksi Kallioniemen mukaan viruksesta toipuminen voi viedä runsaasti aikaa.

Koronavirus on riehunut maailmalla, eikä urheilumaailmakaan ole säästynyt pandemian vaikutuksilta. SM-liigassa on ilmennyt viime viikkoina useampi koronatapaus, minkä seurauksena Ilves, HIFK, Sport ja SaiPa ovat tällä hetkellä karanteenissa.

Äkillisesti levinnyt tilanne on luonut haasteita myös SM-liigan loppukautta ajatellen.

KHL:ssä pelaavan Jokereidenkin lääkärinä toimiva Aleksi Kallioniemi kertoo, että koronan sairastaneella pelaajalla voi viedä useita viikkoja päästä takaisin huippukuntoon.

– Meillä on niitä yksilöllisiä tapauksia, missä toipuminen varsinaiseen hyvään kuntoon vie tosi pitkiä aikoja. Keskimäärinkin puhutaan varmaan 2-3 viikosta urheiluun paluun jälkeen, Kallioniemi sanoo.

– Pari, kolme kuukautta voi hyvin olla sellaista aikaa, että palaudutaan vähän huonosti, eikä suorituskyky ole täydellinen, mikä johtaa välillisesti omiin ongelmiin, Kallioniemi jatkaa.

Lievimmässä tapauksessa koronaviruksen sairastanut pelaaja voi viilettää kaukalossa jo viikossa. Vaikka pelaaja olisikin pelikuntoinen, ei se tarkoita sitä, että hän olisi täydessä kunnossa.

– Viikon jälkeen voi hyvin olla sellainen tilanne, että on pelikuntoinen, vaikka ei missään nimessä ole 100 prosentin kunnossa. Jos joukkueessa alkaa olla kaksi ketjullista pelaajia puolikuntoisena, se vaikuttaa väistämättä varmasti myös pelisuoritukseen, Kallioniemi toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat