Koronavirukseen kuolleiden määrä nousee yhä, uusia tartuntoja vähemmän kuin edellisinä päivinä – taudin kehitystä ei voi vielä ennustaa

3:11
MTV Uutiset Live: Yhdysvaltalainen nainen kertoo, millaista on elämä koronaviruksen vuoksi eristetyllä japanilaisristeilijällä.

Kiinassa koronavirukseen kuolleiden määrä nousee yhä. Kaikkiaan virukseen kuolleita on nyt yli 1 660. Uusia kuolemia kerrottiin olevan 142.

Koko maassa on todettu yli 2 000 uutta tartuntaa. Kyseessä on kolmas perättäinen päivä, kun uusia tartuntoja on raportoitu vähemmän kuin edellisenä päivänä. Viranomaisten mukaan koko maassa on toistaiseksi sairastunut ainakin 68 500 ihmistä.

Kiinan ulkopuolella koronavirus on tappanut neljä ihmistä. Eilen kerrottiin ensimmäisestä kuolemasta Aasian ulkopuolella, kun kiinalaisturisti kuoli Ranskassa. 80-vuotias mies oli kotoisin Hubein maakunnasta.

Kolme muuta kuolivat Japanissa, Filippiineillä ja Hongkongissa.

"Kiina on ostanut maailmalle aikaa"

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan on liian aikaista ennustaa tartuntojen kehityskulkua.

– Kiina on ostanut maailmalle aikaa. Emme tiedä kuinka paljon aikaa, järjestön pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi aikaisemmin.

– Pyydämme hallituksia, yrityksiä ja uutisorganisaatioita tekemään yhteistyötä kansamme sopivan hälytystason antamiseksi ilman hysterian liekkejä, Ghebreyesus sanoi.

Hongkongilaisen South China Morning Post -lehden laskurin mukaan yli 9 400 koronaviruksen saaneista on parantunut.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.