Koronapandemia pilasi "helpon elämän" – Tess tajusi jotakin parisuhteestaan: "Olen valmis myöntämään, että olen ollut väärässä"

Aiemmin Tess uskoi, että parhaissa parisuhteissa elämä on helppoa. Sitten tuli koronavirus ja muutti kaiken.

Tess Koman on usein elämänsä varrella antanut ystävilleen samanlaisen neuvon: kun nämä ovat valitelleet parisuhderiidoistaan, Tess on todennut, että parhaat ihmissuhteet tuntuvat helpoilta.

– Kyllä, ihmissuhteet vaativat aikaa, energiaa ja epäitsekkyyttä ja niin edelleen, mutta lopulta olen aina ollut vahvasti sitä mieltä, että niissä pitäisi olla helppoutta, Tess kuvailee Elle-sivustolla.

– Nyt, kun vietän kahdeksatta viikkoa karanteenissa poissa aviomieheni Michaelin luota –  tyytyväisen, rennon miehen, jonka kanssa olen ollut yli kymmenen vuotta – olen valmis myöntämään, että olen ollut väärässä. Parhaat suhteet eivät ole helppoja.

Joutui muuttamaan erilleen miehensä kanssa

Tessin mukaan "suuri epähelppous" alkoi maaliskuun alussa.

Tessillä on keuhkoverenpainetauti ja Crohnin tauti eli krooninen, tulehduksellinen suolistosairaus. Maaliskuussa 2020 hän sai lääkäreiltään varoituksen siitä, että sairauksien vuoksi uusi koronavirus olisi hänelle hyvin vaarallinen.

Michael työskentelee lastenlääkärinä, ja kun hänen työpaikallaankin havaittiin koronavirusta, pari piti riskejä liian suurina ja Tess joutui muuttamaan vanhempiensa luo.

Lähisuhde vaihtui videopuheluihin

Nyt Tessin parisuhde on muuttunut aiempaa mutkikkaammaksi. Hän viestittelee hyvin kiireiselle Michaelille päivittäin, ja iltaisin he juttelevat videokeskustelun kautta. Helppous loistaa poissaoloaan ja puhuessaan Michael on uupunut. Hän hoitaa koronapotilaita joka päivä.

– Kysyn häneltä, koska hän luulee, että voisin tulla kotiin hänen luokseen. Hän pyytää, että lopettaisin kysymisen. Se saa meidät molemmat itkemään vähän, Tess kuvaa.

Kumpikin vakuuttaa olevansa surullinen ja ikävöivänsä toista.

Tess karanteenipäivänä 50. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kukaan ei tiedä, koska "normaalius" palaa

Puhelun lopussa Tess yrittää kysellä Michaelilta asioita, joita pitää järkkymättöminä totuuksina. Hän esimerkiksi uskoo edelleen, että vaikka perheenperustamissunnitelmat ovat tauolla, ne silti tulevat toteutumaan joskus. Tess myös tietää, että pari vielä joskus saa olla yhdessä.

– Michael epäröi asioissa, jotka eivät suoraan liity näihin meitä koskeviin kysymyksiin: (hän epäröi esimerkiksi sen suhteen), koska "normaalius" palaa, koska on tarpeeksi turvallista, että voisimme olla samassa huoneessa. Mutta loppuihin kysymyksiin hän vahvistaa "kyllä", Tess kuvailee.

Tess ja Michael. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Jonain päivänä unelmamme käyvät toteen"

Puhelunsa jälkeen kumpikin nukkuu, usein melko huonosti. Seuraavana päivänä sama rumba toistuu. Tess viestittelee miehelleen, kunnes melkein murtuu. Pari unelmoi tulevasta ja esimerkiksi lähettelee toisilleen kuvia viinipulloista, jotka he voivat juoda saadessaan olla taas yhdessä.

Helppous, jota Tess aiemmin ylisti, on kadonnut. Toivoa se ei silti ole vienyt. 

– Puhumme siitä, miltä tulevat vauvamme tulevat näyttämään ja tiedämme, että – lukuun ottamatta sitä kaikista pahinta vaihtoehtoa – mitä tahansa sitten seuraavina viikkoina, kuukausina tai jopa vuosina tapahtuukin, jonain päivänä unelmamme käyvät toteen.

Lue myös:

    Uusimmat