Koronamuunnosta löytyi Yhdysvalloista mieheltä, joka ei ollut matkustellut – onko mutaatio koko maan surkean tautitilanteen takana? Asiantuntija: "En yllättyisi"

Koronaviruksen muunnosta löydetty USA:ssa – onko mutaatio syypää maan heikkoon tautitilanteeseen? Asiantuntija:"En yllättyisi" 0:22
Koronaviruksen muunnosta löydetty USA:ssa – onko mutaatio syypää maan heikkoon tautitilanteeseen? Asiantuntija: "En yllättyisi"

Asiantuntija ei ihmettelisi, vaikka koronaviruksen ”ärhäkkä” muunnos olisikin yksi syy Yhdysvaltain tautitilanteen äkilliseen muutokseen huonompaan suuntaan.

Yhdysvalloissa on havaittu ainakin yksi varmistettu tautitapaus, jonka aiheuttajana on helpommin tarttuva koronaviruksen muunnos

George Washingtonin yliopiston tohtori Jonathan Reinerin mukaan on mahdollista, että Yhdysvaltain nopeasti heikentyneen koronavirustilanteen taustalla voi olla juurikin tämä koronaviruksen helpommin tarttuva mutaatio. 

– En olisi yllättynyt, jos saisimme tietää siitä lähipäivinä, Reiner sanoo. 

Katso tohtori Jonathan Reinerin suomeksi tekstitetty kommentti yllä olevalta videolta!

Onko muunnos ollut amerikkalaisten keskuudessa pitkäänkin?

Ensimmäinen varmistettu muunnostapaus on siinä mielessä merkillinen, ettei siihen sairastuneella 20-vuotiaalla miehellä ole tiedossa matkahistoriaa, joka yhdistäisi hänet muunnoksen oletettuun ”kotimaahan” Britanniaan. 

Reiner uskookin, että koronaviruksen mutaatio on ollut amerikkalaisten keskuudessa jo pitkään. Tämä tarkoittaisi siis sitä, että muunnos on ehtinyt levitä laajasti Yhdysvalloissa.

Muunnostartunnan saanut mies on tällä hetkellä eristyksessä ja hänen mahdolliset ihmiskontaktit selvitetään.

Lue myös:

    Uusimmat