Brittitutkijalta huolestuttava arvio: Britanniassa levinnyttä koronan uutta muunnosta jo suurimmassa osassa Euroopan maita

Koronaviruksen Britanniassa havaittua uutta muunnosta on jo levinnyt suurimpaan osaan tai jopa kaikkiin Euroopan maihin, arvioi professori Neil Ferguson Britannian parlamentin tiede- ja teknologiakomitealle Guardianin mukaan.

Neil Ferguson perustaa arvionsa Tanskasta löydettyihin tapauksiin.

Reutersin mukaan uutta muunnosta vaikuttaa löytyneen myös Hongkongissa kahdelta Britanniasta palanneelta opiskelijalta.

Professori Fergusonin mukaan aiempiin muunnoksiin verrattuna uutta muunnosta on havaittu tilastollisesti enemmän alle 15-vuotiaiden keskuudessa, mihin voi olla useita mahdollisia syitä. Ero on Fergusonin mukaan selvä, mutta ei kuitenkaan valtava.

Professori Peter Horbyn mukaan uuden virusmuunnoksen aiheuttaman taudin saaneet potilaat vaikuttavat alustavien tutkimustulosten mukaan saaneen suuremman annoksen virusta aiempiin muunnoksiin verrattuna. Muunnoksen aiheuttaman taudin vakavuudesta ei kuitenkaan vielä tiedetä.

Muunnos on Horbyn mukaan todennäköisesti lähtenyt liikkeelle Kaakkois-Englannin Kentistä.

Horby ja Ferguson kuuluvat Nervtag-työryhmään, joka on Britannian hallitukselle uusista hengitysteiden sairauksista neuvoa-antava elin.

23.12.2020 15:52 uutista päivitetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat