Korkin kiinni yli 15 vuotta sitten laittanut Samuli Edelmann IS:lle: "Oli aika alkaa puhua"

2000-luvun alussa parantolaan hakeutunut näyttelijä-laulaja on mukana alkoholin vaaroista kertovassa näytelmässä.

Samuli Edelmann, 48, hakeutui 2000-luvun alussa alkoholistiparantolaan kyllästyttyään viinanhuuruiseen elämään ja itsetuhoisiin tempauksiin. Yksi otsikoihin päätynyt esimerkki tempauksista tapahtui vuonna 1995, kun humaltunut laulaja tippui ruotsinlaivan kannelta mereen.

Nyt Edelmann on mukana Yrjö Niemisen ja Heikki Törmin tuottamassa Kansallisteatterissa nähtyä sekä ainakin Turussa ja Kajaanissa lähitulevaisuudessa nähtävää Fragile-näytelmää. Näytelmä kertoo alkoholistiperheessä elävästä nuoresta, tämän hauraudesta ja sielun särkymisestä.

– Juomisesta loppui kaikki ilo. Silloin vielä, kun se aine toimi, siihen liittyy kauniita hetkiä ja iloa. Kun se (ilo ja kauneus) vikat vuodet lakkasi toimimasta, ne olivat aika surullisia hetkiä. Omalla kohdallani oli yhden elämän aika päättyä ja toisen elämän alkaa. Oli aika alkaa puhua, Edelmann sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ratkaiseva vaikutus on sillä yhdellä puhelinsoitolla. Se voi muuttaa koko elämän ja elämän suunnan. Eli yksi kerta voi muuttaa paljon, kun alkaa puhua.

Edelmann muutti perheineen Maltalta Suomeen kesällä 2015. Hän ei halunnut MTV:n haastattelussa eritellä tarkemmin muuton syitä, vaan totesi, että aika muutolle oli otollinen.

– Se seikkailu tuli maaliin jo jokin aika sitten. Mutta olipa se seikkailu! Samuli Edelmann naurahti.

Suosikkinäyttelijä kertoi, että hänellä on vireillä monenlaisia suunnitelmia uransa suhteen.

– En tähtää aktiivisesti kansainväliselle uralle. Katson mitä eteen tulee. On erilaisia suunnitelmia, mutta ei niistä vielä. Mennään asia kerrallaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja