Korealaisen Kian sotaisat prototyypit ovat hyvin kaukana sen tutuista henkilöautomalleista – valmistus käyntiin vielä tänä vuonna

Hummer on nyt sähköauto – katso miltä hämmentävä"rapumoodi"näyttää toiminnassa 5:34
Armeijahenkinen Hummer muuttuu sähköautoksi. Tältä sen todella erikoinen rapumoodi näyttää toiminnassa.

Vaikkei Kian maine perinteisten autovalmistajien keskuudessa olekaan erityisen räväkkä, on se yksi harvoista, jolla on omaa sotakalustotuotantoa.

Korealainen Kia on tuttuakin tutumpi henkilöautomerkki, mutta tiesitkö, että korealaisyhtiö valmistaa ajoneuvoja myös armeijan käyttöön?

Kia on vuosien varrella valmistanut yhteensä 140 000 armeija-ajoneuvoa. Määrä koostuu yhdeksän erilaisen ajoneuvomallin peräti sadasta erilaisesta variaatiosta.

Kia esitteli aiemmin tällä viikolla seuraavan sukupolven armeija-ajoneuvojaan, joiden prototyyppiversioiden valmistus käynnistyy vielä tämän vuoden aikana. Ne on määrä saada testiin ensi vuonna ja sotavoimien käyttöön vuonna 2024.

Ajoneuvot ovat syntyneet Kian ja Korean armeijan yhteistyönä. Niillä aiotaan korvata nykyisiä panssaroituja sekä panssaroimattomia 2,5- ja 5-tonnisia ajoneuvoja. Autoissa tullaan käyttämään 7,0-litraisia dieselmoottoreita, ja niistä löytyy henkilöautoista tuttuja varusteita, kuten esimerkiksi auton lintuperspektiivistä näyttävä pysäköintiavustin.

Autot on suunniteltu modulaarisiksi, ja niihin voidaan kiinnittää monipuolista aseistusta sekä muita erikoisempia lisävarusteita.

Tulossa on myös Koreassa Mohavena ja Jenkeissä Borregona tunnettuun SUV-malliin pohjautuva avokorinen maastoajoneuvo.

Katso alta kuvat Kian sotakaluston uusista tuulista.

Lähde: Kia

Lue myös:

    Uusimmat