Koosta salaattisi näistä ainesosista – ei voi mennä pieleen!

Salaatit ovat merkittävä osa esimerkiksi painonpudottajan tai muuten vain terveydestään huolehtivan ihmisen ravintoa. On kuitenkin tärkeää, että salaatistasi löytyvät kaikki tarvittavat ainesosat.

Olipa tarkoituksesi sitten vähentää hiilihydraatteja ruokavaliostasi, pudottaa painoa tai yrittää syödä enemmän vihanneksia, salaatit ovat tärkeässä roolissa. Mutta motivaatiotasi saattaa heikentää se, että paljon vaivannäköä vaatineen salaatin jäljiltä olosi ei vieläkään ole kylläinen.

Jos tunnistat tämän ongelman, seuraa seuraavia ohjeita askel askeleelta ja saat aikaiseksi täyttävän ja herkullisen salaatin.

1. Aloita kuitupitoisilla lehtivihanneksilla

Vihreät lehtivihannekset ovat hyvä pohja mille tahansa salaatille. Jäävuori- ja romainesalaatit sopivat hyvin lautasellesi, mutta todelliset ravintopommit tulevat kuitupitoisista ja ravintorikkaista tummista lehtivihanneksista, kuten lehtikaalista tai pinaatista. Monipuolisen salaatin saat, kun sekoitat paria eri lehtivihannesta. Valitsitpa mitkä tahansa, näitä saat laittaa salaattiannokseesi runsain mitoin.

2. Pilko pirteitä vihannaksia

Salaatista saat raikkaan, kun sekoitat siihen paljon tuoreita vihanneksia. Kannattaa tähdätä mahdollisimman eri värisiin vihanneksiin tai hedelmiin.

3. Proteiini

Oikea määrä proteiinia varmistaa sen, että salaatti todella tekee sinut kylläiseksi. Kokeile papuja tai vähärasvaista proteiinia, kuten grillattua kanaa tai kalaa.

4. Ja vielä terveellisiä rasvoja!

Kaikkia rasvoja ei kannata vältellä. Kerta- ja monityydyttymättömät rasvat pitävät elimistösi terveenä. Voit lisätä salaattiisi siis vaikkapa saksanpähkinöitä, avokadoa tai oliiviöljyä, jotka kaikki sisältävät omega-3-rasvahappoja. Älä kuitenkaan liioittele. Yhteen salaattiin riittää pari viipaletta avokadoa, pieni kourallinen saksanpähkinöitä tai kastike, jossa on puolet oliiviöljyä ja puolet etikkaa.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat