Mainos

Koodaus ja musiikki saivat lastenkulttuurin valtionpalkinnot

Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt lastenkulttuurin valtionpalkinnot lastenmusiikkiduo Soivalle Siilille sekä ohjelmoija-kirjailija Linda Liukkaalle.

Linda Liukas on ollut perustamassa suomalaista Rails Girls -metodia, joka opettaa tytöille koodauksen alkeita. Koodaustyöpajoja on pidetty 160 kaupungissa eri puolilla maailmaa. Lisäksi Liukas on ollut laatimassa opettajille ja opetusalan päättäjille suunnattua Koodi2016-opasta sekä siihen liittyvää verkkosivustoa.

Tällä hetkellä hän valmistelee lastenkirjaa, joka opettaa koodaamista tarinoiden ja tehtävien kautta. Liukkaan mielestä digitaalinen luku- ja kirjoitustaito antavat lapsille paremman mahdollisuuden hallita monimuotoista maailmaa.

Lähes 20 vuotta toiminut Soiva Siili -duo on luonut runsaasti uutta lastenmusiikkia ja kehittänyt muun muassa varhaiskasvatuksen musiikkikoulutusta. Konsertteja on ollut yli 2 000 Kiimingistä Kiinaan.  

Soivan Siilin kantava toiminta-ajatus on yhteisöllisyys ja verkostoituminen, poikkitaiteellisuus. Vakiintunut toimintamuoto on Soiva Siili ja kaverit -konserttisarja. Kaverina on ollut mm. Pohjan sotilassoittokunta, ja kaverit ovat edustaneet useita taiteenaloja kuten nykytanssia, jatsia, nukketeatteria, runoutta, improvisaatioteatteria ja sarjakuvaa. Konserttien kautta lapset ovat saaneet kosketuksen kaikkiin näihin taiteisiin.

Palkinnot ovat suuruudeltaan 15 000 euroa.  

Tänään myönnettiin lisäksi 8 500 euron Lapsenpäivä-palkinnot, jotka saivat Rauman taidemuseo ja vantaalainen tanssiteatteri Raatikko.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.