Konna-koiran karmea kohtalo: Keittiön tasolle unohtuneet lasten ksylitolipastillit koituivat kuolemaksi: "Anna anteeksi rakas Konna"

1:36
Katso myös video järkyttävästä tapauksesta: Todistaja kertoo julmasta koirien kaltoinkohtelusta Lopen koirahoitolassa: "Koira jo kiljui maassa, ja hän potki maata vasten". Video ei liity Konna-artikkeliin.

Konna-koira kuoli syötyään rasiallisen ksylitolipastilleja. Omistaja haluaa muistuttaa kaikkia tämän jokaisesta kodista löytyvän elintarvikkeen vaarallisuudesta lemmikeille.

Maanantai-iltana Vaasassa asuvan Suvi Mäkelän kotona kävi harmillinen onnettomuus ja hänen paha painajaisensa toteutui. Hän oli unohtanut keittiön tasolle täyden purkillisen lapsille tarkoitettuja ksylitolipastilleja ja perheen ruokarosvo, 4-vuotias rottweiler Konna, oli saanut napattua ja syötyä koko purkillisen.

Ksylitoli on koirille myrkkyä. Se aiheuttaa nopean ja pitkään kestävän insuliinipiikin, jonka seurauksena koiran verensokeri laskee vaarallisen alas.

Kun Mäkelä huomasi tilanteen, niin hän tiesi, että silloin oli kiire, ja kertoo ajaneensa 140 km/h eläinlääkäriin.

Ensin vaikuttikin, että Konna selviäisi.

– Vaikka olimme päivystyksessä alle tunnissa ja koira saatiin kuin ihmeen kaupalla virkoamaan, onni oli lyhytaikainen, Mäkelä kertoo.

Tilanne kääntyi huonompaan

Mäkelän mukaan Konna saatiin oksettamalla ja glukoosi-infuusiolla kolmessa tunnissa jaloilleen ja syömään. Koira pääsi lähtemään omistajiensa kanssa kotiin, ja silloin tilanne muuttui.

– Kotipihassa se kuitenkin vajosi syvään koomaan ja lähdettiin takaisin päivystykseen. Mitään ei ollut tehtävissä ja poika oli päästettävä taivaaseen, Mäkelä kertoo murheissaan.

– Tähän suruun, shokkiin, itsesyytökseen ei löydy sanoja. Aamulla täynnä elämää, yöllä kuolleena auton takaluukussa.

MTV Uutiset on nähnyt eläinlääkärin lausunnon tapahtumista.

Varoittaa Ksylitolin vaarasta koiralle

Mäkelä tietää, että ksylitoli on vaarallista koirille ja pastillipurkki oli jäänyt pöydälle epähuomiossa.

– Minä, yksin minä olen syypää siihen, että meidän hieno, rakas, 4-vuotias, elämää täynnä oleva poika jätti tämän maailman aivan liian aikaisin, Mäkelä sanoo.

Hän huomauttaa, että ei kaipaa sympatiaa, vaan haluaa muistuttaa lemmikin omistajia lähes jokaisesta kodista löytyvästä vaaranpaikasta.

– Haluan varoittaa ja muistuttaa, miten vaarallista ksylitoli on koiralle.

– Anna anteeksi rakas Konna.

Juttua muokattu 23.9. kello 22.25: Paikkakunta korjattu Vaasaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja