Kommentti: Vaisu Norwich ansaitsi karun kohtalonsa – Teemu Pukin on tehtävä uraansa palveleva päätös

Teemu Pukin edustaman Norwichin putoaminen sarjaporrasta alemmas oli täysin ansaittua. Tehokkaasti kauden aloittaneen suomalaishyökkääjän on nyt punnittava tulevaisuuden suunnitelmiaan tarkasti, kirjoittaa MTV Urheilun Riku Hellanto.

Norwichin putoamisen sinetöinyt West Ham -ottelu kuvasti hyvin suomalaishyökkääjän tähdittämän joukkueen kautta. Neljä maalia kolisi omiin, mutta vastustajan maali pysyi koskemattomana.

Puolustus on ollut koko kauden ajan Norwichin suurin heikkous. 67 takaiskuosumaa 35 pelatussa ottelussa on auttamattoman tyly tilasto. Norwich on pitänyt tällä kaudella maalinsa puhtaana vain viidessä ottelussa.

Alkukaudella Teemu Pukin, Todd Cantwellin ja Emiliano Buendian johdolla pirteästi esiintynyt hyökkäys kompensoi vielä jotenkin reikäistä puolustusta, mutta kauden edetessä viimeisinkin piristysruiske haihtui ilmaan. Kun puolustus vuotaa ja hyökkäyskin on ponneton, on pisteistä turha haaveilla.

Kevättä kohti mennessä Kanarialintujen peli heikkeni entisestään. Koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen viheriöllä nähtiin aneeminen ja täysin vaaraton Norwich. Joukkue näytti siltä, että se olisi jo hyväksynyt kohtalonsa.

Teemu Pukilla tärkeä päätös tehtävänään

Suomalaistähti Pukin kausi on ollut Norwichin tapaan haastava. Tehokkaasti ja pirteästi kauden aloittaneen Pukin vahva vire hiipui kauden edetessä, mikä oli osaltaan seurausta Norwichin otteiden heikkenemisestä.

Lopputalvesta Pukki väläytti vielä vaarallisuuttaan, mutta havaittavissa oli jo vireen heikkenemistä joukkueen kehnojen esitysten vuoksi. Suomalaishyökkääjä oli ottelusta toiseen liian yksin hyökkäyksessä, joten lopulta maalihanat tyrehtyivät. Kun hyökkääjä ei tee maaleja, itseluottamus kärsii.

Koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen Pukin pieninkin elossa ollut liekki ehti sammua, eikä kesän otteluissa olla nähty enää sitä samaa maaliahnetta hyökkääjää, joka viihdytti Norwichin kannattajia alkukaudella.

Pukki osoitti kuitenkin kauden aikana pärjäävänsä oikein hyvin Valioliigassa. Suomalaistähdellä onkin nyt edessään uransa kannalta tärkeä päätös. Jatkaako hän uraansa Championshipiin palaavassa Norwichissa vai hakeeko hän pelipaikkaa muualta?

Päätös on tulevaisuuden kannalta merkittävä, koska Pukki haluaa varmasti olla elämänsä kunnossa ensi kesän EM-kisoissa, kun Huuhkajat tekee suomalaista jalkapallohistoriaa.

Norwich on kieltämättä ollut Pukille erinomainen koti kahden vuoden ajan, mutta palveleeko Championship enää Pukin urahaaveita? 30-vuotiaan Pukin uran kannalta seuraan jääminen saattaisi olla suuri virhe.

Kadonnut maalivire voisi toki löytyä jälleen Championshipissä, mutta suomalaistähti voisi löytää sopivan kodin myös Valioliigasta. Kenties jopa jostain Championshipin nousijajoukkueesta. Laadukkaamman joukkueen hyökkäyksessä Pukki saisi varmasti  itsestään enemmän irti kuin tällä kaudella. Ja tällä kaudella heikon Norwichin riveissä on syntynyt toistaiseksi jo 11 osumaa. 

Jos itse olisin Pukin agentti, kartoittaisin tarkasti miehelle uutta osoitetta. Seuravalinta on kuitenkin tehtävä viisaasti. Pukin on saatava vastuuta ja onnistumisia, missä ikinä hän ensi kaudella pelaakaan, jotta hän olisi iskussa ensi kesän EM-kisoissa. En koe, että Norwich olisi tähän oikea paikka.

Pukin on kuitenkin tehtävä päätöksensä itse. Lähteä vai jäädä, siinä pulma.

Lue myös:

    Uusimmat