Kommentti: Toimittaja testasi – tällaiset olivat Linnan juhlat

Booli, tungos, tähtiloisto, kuumuus, miljöö – kohtasivatko ennakkoluulot ja todellisuus Presidentinlinnassa?

Suolaista ja makeaa purtavaa. Viiniä. Olutta. Vettä. Musiikkia. Tanssia. Hymyileviä vieraita. Kun äkkiä ajattelee asiaa näin päivää tapahtuman jälkeen, Linnan juhlat olivat kuin mitkä tahansa juhlat. Kun miettii hetkenkin pidempään, tajuaa, että ne olivat kuitenkin kaukana siitä.

Olin paikalla ensimmäistä kertaa. Mitä enemmän illan tapahtumia mielessään pyörittelee, väsyneissä aivoissa herää yksimielinen konsensus siitä, että kyllä, Linnan juhlat olivat todella kaukana tavallisista pikkujoulujuhlista.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto on jotain, mitä televisiosta on tuijotettu jo lapsuudesta lähtien. Muistan ajatelleeni, että noihin juhliin en tule luultavasti ikinä pääsemään mukaan.

Mutta sitten kävi toisin. Työtehtävät veivät paikan päälle Presidentinlinnaan ja sain nähdä, mitä Linnan juhlat oikeasti ovat.

Millaista sitten oli olla itsenäisyyspäivän huipentavassa juhlassa työtehtävissä?

Vaikka sitä ei myöntänytkään ääneen, kyllä kolmen tunnin suoraa lähetystä jännitti. Aluksi jännityksen huomasi myös juhlavieraita haastatellessa: sekä haastateltava että haastattelija olivat monin paikoin jännittyneitä.

Mutta mitä pidemmälle ilta eteni ja lämpötila Linnassa nousi, sitä rennommalla ja iloisemmalla tuulella haastateltavat ja haastattelijakin olivat.

Vaikka tehtiin suoraa lähetystä, kukaan ei enää jännittänyt. Niin haastateltavia kuin haastattelijaakin hymyilytti.

Ne olivat nimenomaan iloiset juhlat.

Tavallisuus on vaikuttavaa

Entä mikä oli vaikuttavin hetki koko illassa? Luultavasti se, kun illan päätteeksi tv-kamerat olivat sammuneet ja presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio niin sanotusti hengasivat vieraiden joukossa ja jumittuivat juttelemaan joka toisen seurueen kanssa.

Presidenttipari juhli vieraidensa kanssa, ja ohikiitävän hetken tuntui siltä, että minäkin olisin voinut mennä vaihtamaan kuulumisia.

Alla vielä ensikertalaisen hajanaisia poimintoja Linnan juhlista: mitä odotukset olivat ja olivatko ne lainkaan paikkaansa pitäviä.

Tungos.

Odotukset: Valtava ihmismassa, jossa mahtuu hädin tuskin liikkumaan.

Todellisuus: Ahtaimmillaan hyvin tukalaa, kyllä, mutta kuitenkin yllättävän sujuvasti väkijoukossa pystyi sukkuloimaan. Suurin huoli? Se, ettei vahingossakaan astu naispuolisten vieraiden kauniiden juhlahameiden helmojen päälle.

Booli.

Odotukset: Booli. Kuuluisa Linnan booli, jonka resepti on salaisuus, mutta joka takavuosina kuitenkin vuoti julkisuuteen ja sen jälkeen reseptiä muutettiin. Linnassa juhlineet ovat vuosien saatossa kuvailleet boolia muun muassa vahvaksi.

Todellisuus: Booli oli sopivan kuiva, mutta kuitenkin raikas. Kyllä, se maistui kohtuullisen vahvalta.

Kuumuus.

Odotukset: Ennakkotietojen mukaan kaikkien vieraiden saavuttua Presidentinlinnaan paikalla on todella kuumaa ja nestehukkaa varten on syytä pitää vesipullo koko ajan käden ulottuvilla.

Todellisuus: Työtehtävissä ilta meni kuin siivillä, eikä lämpötilaan ehtinyt juuri edes kiinnittää huomiota. Mutta kieltämättä, juonto- ja haastattelutehtävien päätyttyä, jano oli VALTAVA.

Glamour ja tähtiloisto.

Odotukset: Kaikki ovat paikalla ykkösissään ja ylikin. Paikalla on niin paljon tunnettuja kasvoja, että pää menee pyörälle.

Todellisuus: Säihkettä, kimalletta ja kauniita kasvoja riitti. Kun väentungos oli suurimmillaan, tuntui siltä, että mihin tahansa suuntaan katsoi, näki useampia lehtien palstoilta tuttuja kasvoja.

Presidentinlinna.

Odotukset: Massiivinen ja niin hieno palatsi, ettei uskalla koskea juuri mihinkään.

Todellisuus: Presidentinlinna oli valtava ja rakennuksen eri salit hulppean hienoja, mutta lopulta Linna tuntui odotuksia pienemmältä.

Veteraanit.

Odotukset: Linnan juhlien hienoin ja arvokkain asia.

Todellisuus: Linnan juhlien hienoin ja arvokkain asia.

---

Katso otsikon alla Linnan juhlat minuutissa -videoklippi! Katso alla myös MTV.fin erikoislähetys Linnan juhlista kokonaisuudessaan.

3:50:00

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja