Kommentti: Ravistettuna, ei sekoitettuna – yksi vodkamartini Sean Conneryn muistolle: lapsuuden sankarit eivät eläkään ikuisesti

2:27
Katso parhaita paloja legendaarisen näyttelijän uralta! Näyttelijä Sean Connery nukkui pois rauhallisesti Bahamalla.

Tänään illalla voi nauttia yhden vodkamartinin Sean Conneryn muistolle James Bondin tapaan, kirjoittaa toimittaja Visa Högmander.

Uutinen Sean Conneryn kuolemasta hätkähdytti. Connery on yksi niistä legendan aseman saavuttaneista nimistä, jotka ovat olleet aina olemassa.

Conneryn tunnetuin rooli on luonnollisesti James Bond.

Brittiläistä vakoojaa ja salaista agenttia numero 007 on näytellyt vuosien saatossa elokuvissa yhteensä kuusi miesnäyttelijää.

Connery veti ensimmäisenä James Bondin mittatilauspuvun ylleen seitsemässä Bond-elokuvassa.

Conneryn jälkeen Bondina nähtiin kertaalleen George Lazenby, jonka jälkeen 007:n roolin valloitti itselleen Conneryn tavoin seitsemän elokuvan ajaksi Roger Moore.

Mooren jälkeen Timothy Daltonin taival Bondina oli kahden elokuvan mittainen. Hänen jälkeensä koodinimeä 007 kantoi Pierce Brosnan neljässä elokuvassa.

Viimeisimpänä Bondin roolissa on nähty neljässä elokuvassa peräkkäin Daniel Craig, jonka viidennen ja tiettävästi viimeisen Bond-elokuvan ensi-iltaa on lykätty koronapandemian vuoksi jo useaan kertaan.

Kyseessä on iso ja merkittävä fiktiivinen agenttihahmo, joka nauttii tunnetusti vodkamartininsa ravistettuna, ei sekoitettuna.

Roger Moore ja Sean Connery eivät enää tee niin.

Moore kuoli vuonna 2017. Tänään uutisoitiin Conneryn kuolleen 90-vuotiaana.

Yliluonnollinen kyky

Populaarikulttuuri oli lapsuudessani ja varhaisnuoruudessani valtavan iso asia. Elokuvat, tv-sarjat, sarjakuvat, musiikki ja muutamat urheilulajit olivat isoja ja tärkeitä juttuja.

Niistä oppi englantia. Niistä innostui. Niiden kautta sai kasvatettua yleistietoa.

Myös niissä esiintyvistä fiktiivisistä ja ei-fiktiivisistä hahmoista innostui.

Maxwell Smart, Batman, Jon Bon Jovi, Paul McCartney, Asterix, Hämähäkkimies, Roberto Baggio ja Marco van Basten olivat lapsuuteni sankareita, joiden ajatteli elävän ikuisesti.

Myös James Bond ja Bondin näyttelijät olivat hahmoja, joiden ajatteli olevan kuolemattomia. Lapsuuden sankareita.

Elokuvissa agentti 007 oli herrasmiesagentti, jolla oli pilke silmäkulmassa, kuivaa huumoria ja liki yliluonnollinen kyky hurmata mitä kauneimpia naishahmoja.

Sean Connery on monien mielestä karismaattisin ja samalla myös ainoa oikea James Bond.

Tänään voi nauttia sen yhden vodkamartinin Sean Conneryn muistolle. Ravistettuna, ei sekoitettuna.

Lapsuuden sankarit elävät muistoissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja