Kommentti: Lauri Markkasen joukkue sai treeneissä huutia – tälläkö viisikolla Susijengi kaataa Australian?

Päävalmentaja Lassi Tuovi kuvailee Sasu Salinen merkitystä Susijengille: "Isompi asia, mitä usein unohdetaan sanoa" 1:07
Video: Päävalmentaja Lassi Tuovi kuvailee Sasu Salinen merkitystä Susijengille: "Isompi asia, mitä usein unohdetaan sanoa"

Kaksi päivää ennen h-hetkeä Susijengillä on yksi asia tähtäimessä: jättisuosikki Australian kaataminen MM-avauksessa. Keskiviikon harjoituksista sai vihiä Suomen mahdollisesta avauskokoonpanosta, kirjoittaa MTV Urheilun Kasperi Kunnas Okinawasta.

Koripallon arvokisoissa joukkueiden harjoitukset eivät lähtökohtaisesti ole avoimia medialle. Kansainvälisen koripalloliiton linjausten mukaisesti sisään pääsee vasta aivan treeniajan loppuminuuteiksi, jolloin varsinaiset harjoitukset ovat jo ohi ja pelaajat enää jäähdyttelevät, jos sitäkään.

Suomen maajoukkueen emerituspäävalmentaja Henrik Dettmann – tällä reissulla Koripalloliiton virallisen tittelin mukaan sports director – raotti mystisyyden verhoa päästämällä keskiviikon iltaharjoituksissa median sisään kameroiden kanssa heti alkuverryttelyn jälkeen.

Harjoituksissa näkyikin kaikenlaista kiintoisaa, tässä satunnaisia huomioita:

1. Joka kerta Susijengin harjoituksissa saa muistutuksen siitä, että maajoukkueessa treenataan järkyttävän kovalla intensiteetillä. Tänäänkin.

2. Eräässä drillissä harjoiteltiin 4–3-ylivoimahyökkäyksiä ja pelaajat jaettiin kolmeen joukkueeseen. Päävalmentaja Lassi Tuovi vihelsi kesken kaiken pilliin ja antoi huutia Lauri Markkasen, Sasu Salinin, Edon Maxhunin ja Alexander Madsenin nelikolle, jolla oli kasassa nolla pistettä ja kourallinen menetyksiä.

3. Salin treenien jälkeen: ”Oma vanha dieselkone käynnistyy vasta loppuun, meidän joukkueemme vei sitten 5–5-peliä.”

4. Jos yksi pelaaja pitäisi harjoituksista nostaa plusmerkkisenä esille, niin sellainen löytyi helposti: Elias Valtonen. ”Euran Jordani” oli iskussa molemmissa päissä kenttää.

5. Harjoitushallissa eli Okinawa City Gymnasiumissa oli paikalla yhteensä kuusi suomalaista median edustajaa, kunnes yhtäkkiä ovista hyökkäsi sisään parisen kymmentä japanilaista, jotka rynnivät kuvaamaan Lauri Markkasta. Kansainvälinen supertähti, mikä on todistettu.

6. Saadakseen Mikael Jantusen suuttumaan täytyisi olla paitsi läpeensä paha myös täysin sieluton ihminen. Sellaista ei ole vielä tullut vastaan.

7. Susijengin tikkatauluun on ripustettu Australian kartta (siis kuvaannollisesti, tai mistäpä minä tiedän jos Dettmann on sellaisen oikeasti hankkinut). Esimerkiksi valmentaja Teemu Rannikko puhui pelaajille paljon siitä, mitä NBA-tähti Patty Mills missäkin tilanteessa tekee.

8. Susijengin pelintekijöistä 188-senttiset Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä häviävät auttamatta koossaan Australian NBA-takamiehille Josh Giddeylle ja Dante Exumille. Tähän näyttäisi löytyvän ratkaisu 198-senttisen Henri Kantosen muodossa (katso seuraava kohta).

9. Keskiviikon harjoitusten perusteella veikkaus Susijengin avausviisikosta: Henri Kantonen, Sasu Salin, Elias Valtonen, Lauri Markkanen, Alexander Madsen.

10. En ihmettelisi yhtään, jos tämä joukkue onnistuisi voittamaan Australian. Toisaalta en ihmettelisi sitäkään, jos tulee turpaan 30 pisteellä.

Siinä harjoitusten anti. Kiitos vielä, Henrik!

Lue myös:

    Uusimmat