Kommentti: Iivo Niskanen teki tiukan ratkaisun – Urheilugaalan kirkkaimmaksi tähdeksi nousi toinen mestari

1:21
Wilma Murto oli erityisen otettu Vuoden esikuva -palkinnosta.

Iivo Niskasen valinta Vuoden urheilijaksi lässähti, kirjoittaa MTV Urheilun Eren Gürler.

Torstain Urheilugaalassa Vuoden urheilija -palkinto jäi jalkoihin, kun huomion varasti Wilma Murto.

Murto jaksoi antaa haastatteluja ja pitää kiitospuheita väsymättä koko illan ajan aurinkoisella ilmeellä, kun taas Niskanen veti tylyn linjan ja jätti julkiset esiintymisensä gaalan lavalle.

Murto valittiin Vuoden esikuvaksi ja hänen EM-kultahyppynsä Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Silminnähden kiitollinen urheilija säkenöi niin lavalla kuin kulisseissa, ja hänestä huokui todellinen arvostus palkintoja kohtaan.

Murto jaksoi vastata samoihin kysymyksiin uudestaan ja uudestaan iloisella ilmeellä. Pitkän illan päätteeksi Helsingin jäähallin käytävillä nähtiin vapautunut juhlija, joka jaksoi vielä hassutella kahdella Uno-palkinnollaan kameroiden edessä.

Yli 40 prosentin äänivyöryn Vuoden sykähdyttävimmän hetken äänestyksessä saanut seiväshyppääjä herkistyi kertoessaan ihmisten antamasta palautteesta.

– Se määrä mitä on saanut palautetta ja viestejä, on häkellyttävää. Mun harrastus on lähtenyt lapasesta ja se on muille merkityksellistä – se on aika hämmentävää, Murto sanoi tunteikkaana.

Iivo Niskasen viime vuoden saavutuksia ei sovi vähätellä. Olihan olympialaisten kultahiihto aivan uskomaton suoritus, ja Niskanen ansaitsi sillä oikeutetusti Vuoden urheilijan tittelin. 

Valinnasta jäi kuitenkin valju sivumaku, ja se johtuu Niskasen omasta päätöksestä. Sankaria ei päästy hehkuttamaan juuri ollenkaan, sillä hän ei antanut medialle lavapuheensa lisäksi lainkaan haastatteluja. Kameratkin jouduttiin siirtämään mediapisteeltä salin puolelle, jotta Vuoden urheilija saatiin ikuistettua edes lavan reunalta.

Päätöksen taustat ovat ymmärrettäviä. Niskanen on juuri kärsinyt koronan, ja kauden päätavoite siintää reilun kuukauden päässä Planican MM-kisoissa. Niskanen ei halunnut riskeerata kauden tärkeintä kilpailua ylimääräisten kontaktien tuomalla tartuntariskillä.

Tähän kohtaan kautta ylimääräinen harjoitustauko olisi katastrofaalinen, ja MM-mitalit karkaisivat mitä todennäköisimmin sivu suun, joten Niskasen päätöstä pitää kunnioittaa. Gaalan ja Vuoden urheilijan tittelin ansaitseman suitsutuksen kohdalla päätös oli kuitenkin lattea.

Iivo Niskanen vei illan ykköspalkinnon, mutta kontrasti kaksi palkintoa pokanneeseen Murtoon oli ilmeinen. Vuoden urheilija valittiin, mutta valokeila keskittyi tiukasti toisaalle. Wilma Murto oli illan tähti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja