Kommentti: #HyvätTissit, #HyväSängyssä – haluatko sinä arvostella ex-kumppanisi netissä?

Lulu-nimisessä sovelluksessa naiset arvioivat miehiä. Koska miehille saadaan samanlainen palvelu?

Älypuhelinten Tinder-sovelluksessa ihmisiä arvioidaan ulkonäön perusteella. Mikäs sen mukavampaa: miksi mennä henkilökohtaisuuksiin, kun voi tuijottaa pelkkää ulkonäköä ja unohtaa muut, hankalammat piirteet, kuten luonteen ja ystävällisyyden.

Heille, jotka kaipaavat syvempää analyysia komeasta miehestä, on jo 2013 lanseerattu Lulu-niminen sovellus. Sovelluksessa arvioidaan miehiä sanoin ja hashtagein, ja sitä kuvataan termillä "Facebook kohtaa Sinkkuelämän".

Siis, mitä?

Sovellukseen kirjaudutaan omalla puhelinnumerolla. Tämän jälkeen tarjoutuu mahdollisuus arvioida oman puhelimen kontaktilistasta poimittuja miehiä. Sitähän jokainen meistä haluaa: antaa arvosanoja exille, nykyisille ja kavereille.

Naiset vastaavat kysymyksiin koskien miehen huumorintajua, tapoja, sitoutumishaluja ja ulkonäköä. Miehelle voi myös valita hashtageja, kuten #BelievesInLove (suom. uskoo rakkauteen), #DudeCanCook (suom. kundi osaa kokata) ja #MummyIssues (suom. ongelmia äitisuhteessa).

Sovelluksen etusivulta näkee, millaisia miehiä lähipiirisi suosittelee sinulle. Miten kätevää: Jaana Jyväskylästä sanoo, että Pertsa on kiva ja ihana. Onko tässä deittailun seuraava aste? Leffoistakin luetaan arvostelut ennen näytöstä, miksei siis kumppaneista?

Kriitikoihin uskovilta tosin jää moni hyvä elokuva näkemättä.

Myös miehet saavat käyttää palvelua, nähdä saamansa pisteet ja sen, millaisia hashtageja hänestä käytetään. Yli miljoona miestä käyttää sovellusta. Koska saadaan miehille samanlainen sovellus? Sellainen, joka kertoo, että Jenni on #HyväSängyssä mutta #MeikkaaSatatuntia, lisäksi #NalkutiNalkNalk. Eikö sellainen sovellus olisikin moderni, tyylikäs ja tarpeellinen?

Ai, ei vai? Ihme juttu: miehille saa antaa arvosanoja, mutta menepä sovellukseen kirjoittamaan #IhananKurvikas. Vihaviestejä sataa taatusti ovista ja ikkunoista.

Miehille on muuten olemassa The Playbook -niminen sovellus, jossa omia valloituksia voi jakaa nettikavereiden kanssa. Esimerkiksi Cosmopolitanissa sovelluksesta hermostuttiin jo, onhan se "loukkaava" ja sitä käytävät miehet eivät "vain tajua". Yllätys. Onneksi lehti huomauttaa, että Lulu tekee samaa miehille.

Jos Lulu-arvostelut ahdistavat, mies voi halutessaan deletoida itsensä sovelluksesta. Itse deletoisin koko sovelluksen.

Mitä mieltä sinä olet: käyttäisitkö sovellusta?


Osittainen lähde: Daily Mail, Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat