Näkökulma: Huuhkajat tarvitsee huippuvireisen Roman Eremenkon

Roman Eremenko saanee FK Rostovissa hänelle parhaiten soveltuvan pelillisen roolin. Siitä hyötynee mahdollisesti vielä Huuhkajatkin, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen. 

31-vuotiaan suomalaistähden 2,5 vuoden sopimus venäläisseuran kanssa julkistettiin eilen. Siirto ei ollut yllättävä, sillä Rostov todella halusi Venäjällä meritoituneen Eremenkon, jonka visiitti moskovalaisen suurseuran Spartakin riveissä jäi lyhyeksi. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja ei saanut Spartakin sekavassa palapelissä itselleen sopivaa ruutua. Valmentajaruletti vaikeutti asiaa paljon. Nyt tilanne on toinen: päävalmentaja Valeri Karpin tietää tarkasti, miten monipuolisena pelaajatyyppinä tunnetusta Eremenkosta voi saada maksimaaliset tehot irti. 

Alempana hyökkääjänä tai vielä selkeämmin kymppipaikalla Eremenko pääsee käyttämään vahvuuksiaan kaikkein parhaiten. Erinomaisen potkutekniikan omaava pelimies kykenee antamaan millintarkkoja murtavia syöttöjä sekä rytmittämään joukkueensa hyökkäyspelaamista. Samassa roolissa hän voi tuoda myös Huuhkajien pelaamiseen valtaisan lisäarvon. 

Huippuvireinen maalitykki Teemu Pukki tarvitsee huippuvireisen Eremenkon tutkaparikseen yläkertaan. Pukin toive saattanee hyvinkin toteutua. 

Jasse Tuominen on istunut toki hyvin Markku Kanervan fyysisesti vaativaan pelitapaan toisena hyökkääjänä, mutta on selvää, että kivikovia maita vastaan suomalaispelaajista vain Eremenko kykenee ruokkimaan ja tukemaan KTP:n kasvattia täsmällisesti. Mikäli Suomi haluaa edes haaveilla historiallisesta EM-kisapaikasta, on Eremenkon oltava mukana joukkueessa, kun EM-karsinnat käynnistyvät maaliskuun loppupuolella Italiaa vastaan vieraissa. 

Lue myös:

    Uusimmat