Kommentti: Homoja vastustava evankelista edusti Trumpia paremmin kuin Trump itse

Jos puhutaan presidentillisestä ja hyvästä käytöksestä, ei tarvitse kauaa miettiä kumpi tämän illan varapresidenttiehdokkaiden väittelyn voitti: Mike Pence.

Jos et ole ennen kuullut hänestä, tiivistettynä Mike Pence on äärikonservatiivinen evankelista, joka vastustaa homoja, syyrialaisia turvapaikanhakijoita ja aborttioikeutta.

Vaikka Pence on siis räyhäämisestä tunnetun Donald Trumpin aisapari, hän sai Hillary Clintonin ”tylsänä” pidetyn varapresidenttiehdokkaan Tim Kainen, alentumaan räksyttämisen tasolle.

Hillary Clintonin kampanjalla ei pitänyt olla ennen illan varapresidenttiväittelyä suurempaa hätää. Ensimmäisen presidenttiehdokkaiden tv-väittelyn jälkeen Clintonin kannatusluvut ovat nousseet ja Trump on joutunut selittelemään tuoreeltaan paljastuneita verosotkuja ja naiskommentteja.

Silti senaattori Kaine asteli selvästi ylilatautuneena lavalle, koska hänellä oli niin paljon Trumpin sanomisia hampaankolossa. Kaine vain unohti, että lavalla on vastassa Pence eikä Trump. 

Pence onnistui vastustajansa ansiosta

Pence ei missään nimessä ollut täydellinen isäntänsä puolustaja: Oikeastaan hän ei puolustanut Trumpin tekemisiä, vaan kiisti tai rauhoitteli lähes kaikkea mitä Trump on sanonut.

Pence ei pystynyt perustelemaan, miksi Trump voisi harkita käyttävänsä presidenttinä ydinaseita. Pence ei osannut kuin puistella päätään, kun Kaine haastoi häntä Trumpin alentavista puheista meksikolaisista ja naisista.

Jos Kaine ei olisi puhunut koko ajan Pencen päälle ja keskeyttänyt, hän ja Clinton olisivat olleet vahvoilla. Kainen kuitenkin inttäessä Pence pääsi esittämään konservatiivien ihailemaa poliitikkoa: rauhallista ja kovaa olemusta. 

Vaikka Pence oli lavalla tuoreimpien kyselyjen mukaan voittaja, on epäselvää, kuinka paljon Trumpin kampanja siitä hyötyy.

Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä, ottiko Trump tästä varapresidenttiehdokkaansa rauhallisuudesta jotain opikseen. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaan nimittäin päätähdet Trump ja Clinton nousevat jälleen lavalle ja vain heillä on todella väliä.

2:03

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja