Kolmen lapsen äiti listasi asiat, jotka olisi halunnut tietää jo vuosia sitten: "Vaikka vannot ja vakuutat, että olet valmis pitämään tauon lapsistasi..."

1:17
Tuttua jokaisen uhmaikäisen vanhemmalle: 21 syytä, joiden vuoksi lapsesi raivosi yhden päivän aikana! 

Mitä sinä sanoisit nuoremmalle itsellesi? Kolmen lapsen äiti Casey listasi kaikki asiat, jotka olisi halunnut kuulla heti lapsen saatuaan.

Kolmen lapsen äiti Casey Huff jakaa rehellisiä päivityksiä lapsiperheen elämästä Facebookissa. Casey sai ensimmäisen lapsensa jo vuosia sitten; nyt hän haluaa kertoa muille ensikertalaisille, mitä itse olisi halunnut tietää heti sen jälkeen, kun sai lapsen.

Casey haluaisi kertoa nuoremmalle itselleen esimerkiksi, että ruutuaika ei ole vihollinen, ja että hän saa syöttää lapselleen korviketta tai imettää tätä – kumpikin on aivan yhtä hyvä vaihtoehto.

– Tulet oikeasti nukkumaan vielä joskus. Jonain päivänä, Casey vannoo tekstissään.

– Ja tiedän, että ne vauvankengät ovat niin söpöjä, mutta pane ne takaisin (hyllyyn). Vauvasi käyttää niitä tasan kerran ennen kuin vasemman jalan kenkä katoaa ikuisiksi ajoiksi.

Pidä pakastimessa nugetteja äläkä kuuntele turhaa kritiikkiä

Caseyn mukaan pakastimessa kannattaa aina pitää nugetteja nopeita ruokailuhetkiä varten. Vauvalle kannattaa myös ottaa varavaatteet, sillä jos ne jättää kotiin, niille tulisi taatusti käyttöä, kun lapsi sotkee itsensä.

– Ainoat ihmiset, joiden tulee hyväksyä päätöksesi vanhempana, ovat sinä ja kumppanisi. Sinä olet vanhempi. Kunhan ajattelet lapsesi parasta, jätä kritisoijat huomiotta, Casey toteaa.

– Luota intuitioosi – se on melkein aina oikeassa ja arvokas lahja.

Casey vauvoineen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Kukaan, jolla koskaan on ollut lapsia, ei odota kotisi olevan tahraton..."

Casey varoittaa liiasta googlaamisesta ja huomauttaa, ettei lastenlääkäriä haittaa, jos vauvalla on eripariset sukat. Virheitäkin tulee vanhemmuuden tiellä eteen – Casey kehottaa työntämään syyllisyyden sivuun ja yrittämään ensi kerralla uudelleen.

– Se lista asioista, joita et "koskaan te vanhempana", lyhenee ja lyhenee ajan kuluessa. Saat nauraa optimismillesi ja "näkemyksillesi", joita sinulla oli ennen lasten saantia, Casey vinkkaa.

Hän kehottaa ostamaan kaupasta usein halpoja askartelutarvikkeita lapsia varten ja huomaamaan, että vanhemman mieliala tarttuu helposti lapsiin – jos lapset siis käyttäytyvät huonosti, vanhemman tulisi katsoa itseään peilistä.

– Paistaessasi pannukakkuja paista ensin, ennen kuin kerrot lapsellesi, minkä muotoinen pannukakku on. On helpompi tehdä dinosaurus-pannukakkuja vahingossa kuin tahallaan, Casey vinkkaa.

– Kukaan, jolla koskaan on ollut lapsia, ei odota kotisi olevan tahraton. Painostat itse itseäsi.

"Huomaat, että ikävöit heitä"

Casey julkaisisi ylpeästi kuvia lapsista sosiaalisessa mediassa ja jättäisi huomiotta ihmiset, joita ne eivät kiinnosta – hehän voivat vain selata kuvien ohi! Lisäksi Casey kehystäisi heti kuvan, jossa koko perheen kaikki jäsenet katsovat kameraan silmät auki.

– Vaikka vannot ja vakuutat, että olet valmis pitämään tauon lapsistasi, huomaat, että ikävöit heitä eronne aikana, Casey kuvailee.

Vaikka vanhempi voi kokea suurta kiitollisuutta siitä, että on saanut ihania lapsia, Casey muistuttaa, että myös lapset ovat onnekkaita saatuaan ihanan vanhemman. Jos vanhempi vain rakastaa lapsiaan, hän on jo tehnyt Caseyn mukaan 95 prosenttia työstä.

– Parhaita päiviä ovat ne, joina koko perhe pysyttelee yöpaidat yllään. Vaali noita hetkiä, Casey kirjoittaa.

Vanhemman ei tarvitse olla täydellinen

Casey myös huomauttaa, että hyviä olohousuja kannattaa aina ostaa monet, jotta ne eivät aina ole pyykissä.

– Avioliitto on kovaa työtä, ja kun mukaan otetaan vauva, se muuttaa tilannetta enemmän kuin saatoit uskoakaan. Tee työtä liittosi eteen, puolisosi on sen arvoinen, Casey kuvailee.

Hän muistuttaisi nuorta itseään siitä, ettei vanhemman tarvitse olla täydellinen. Lapset rakastavat vanhempaansa virheistä huolimatta valtavasti.

– Älä mene halpaan: kukaan ei hallitse kaikkea täysin koko aikaa. Olet hyvä äiti, niin hyvä äiti. Oikeastaan poikkeuksellinen. On monia päiviä, joina unohdat sen, mutta se ei tee siitä yhtään vähempää totta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja