Kolme nuorta kuoli, kun sivuluisuun lähtenyt auto törmäsi ja katkesi kahtia – kuljettajaa epäillään kolmesta törkeästä kuolemantuottamuksesta

Poliisin mukaan kuljettajana toiminut mies ei ole esitutkinnassa kyennyt selvittämään tapahtumia.

Nuorta miestä epäillään kolmesta törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä rattijuopumuksesta viime heinäkuussa Savonlinnassa tapahtuneessa kuolonkolarissa, poliisi kertoo.

Kolmen nuoren kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui Savonlinnassa heinäkuun lopulla.

Paikkakuntalaisen nuoren miehen epäillään kuljettaneen omistamaansa henkilöautoa Rantasalmentien rinnakkaisväylällä huomattavalla ylinopeudella, poliisi kertoo.

Brahenkadun risteyksessä auto ilmeisesti osui keskikorokkeeseen ja lähti siitä hallitsemattomaan sivuluisuun. Sen jälkeen auto osui tien keskellä olevaan opastinpylvääseen ja katkesi keskeltä kahtia.

Reilua ylinopeutta

Törmäys tallentui poliisin mukaan tapahtumapaikan läheiseen valvontakameraan. Tallenteen perusteella törmäysnopeudeksi arvioitiin noin 100 kilometriä tunnissa. Alueen nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa.

Poliisin mukaan tapahtumahetkellä satoi, tieurissa oli vettä ja auton renkaat olivat huomattavan kuluneet.

Autossa matkustajina olleet kolme noin 20-vuotiasta savonlinnalaisnuorta kuolivat törmäyksen seurauksena, ja auton kuljettajaksi epäilty mies loukkaantui vakavasti. Hän ei ole esitutkinnassa kyennyt selvittämään tapahtumia.

Teknisten tutkimusten perusteella autossa olleiden ei kuitenkaan enää epäillä toimineen sen kuljettajina.

Poliisin mukaan onnettomuuden esitutkinta on valmistunut ja asia siirtyy syyteharkintaan.
 

Lue myös:

    Uusimmat