Mainos

Kolme lasta synnyttänyttä äitiä syytettiin petoksesta: DNA-testin mukaan lapset eivät olleet hänen

Kolmen lapsen äiti joutui petossyytteeseen DNA-testien tulosten perusteella. Tulosten mukaan hän ei ollut äiti omille lapsilleen. 

DNA-testien tulokset saivat kolmen lapsen äidin hämilleen. Tulosten perusteella yhdysvaltalainen Lydia Fairchild ei ollut äiti omille, itse synnyttämilleen lapsilleen. Lapsille, joita hän oli kantanut vatsassaan yhdeksän kuukautta. Miten tämä voi olla mahdollista?

Hämmentynyt äiti joutui rikossyytteeseen petoksesta

Kaikki alkoi, kun yksinhuoltajaäiti haki valtion tukea lastensa elättämiseen. Äidillä oli entuudestaan kaksi lasta ja kolmas tulossa. Saadakseen tukia äidin oli käytävä DNA-testeissä todistaakseen, että lapset todella olivat hänen. Kun testitulokset tulivat, äiti ei voinut uskoa silmiään. Testien perusteella hän ei ollut äiti omille lapsilleen.

Testitulosten vuoksi Fairchild jouti rikossyytteeseen petoksesta. Tuomioistuimen edustaja seurasi kolmannen lapsen syntymää tarkasti, ja vauvalle tehtiin välittömästi DNA-testi heti synnytyksen jälkeen. Myös vastasyntyneelle lapselle tehty DNA-testi näytti samaa tulosta kuin vanhempienkin lasten kohdalla. Juuri synnyttänyt Fairchild ei ollut testien mukaan vastasyntyneen vauvan äiti.

Lisätutkimuksissa kävi ilmi, että nainen sairasti harvinaista geneettistä sairautta, joka tunnetaan nimellä kimeeri. Naisen ollessa äitinsä kohdussa hänen kaksoissisarensa DNA oli sulautunut häneen raskauden alkuvaiheessa. Naisella oli siis kaksi erillistä perimää kehossaan.

Kun naisen lähisukulaiset testattiin kävi ilmi, että Fairchildin lasten DNA:t sopivat yhteen Fairchildin äidin kanssa. Näiden todisteiden valossa naista kohtaan nostetut syytteet hylättiin. 

Kaikissa tapauksissa vanhemmuus ei ole kiinni DNA:sta.

1:03

Lähteet: LittleThings, Philly

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.