Kollegan kuolema järkytti Pihla Viitalan: Hän oli huippukunnossa

Pihla Viitala oli vielä kesällä kuvauksissa Hollywood-tähti Virna Lisin kanssa. Uutinen italialaisnäyttelijän kuolemasta tuli Viitalalle sokkina.

Perjantaina saatiin suru-uutisia Hollywood-piireistä, kun BBC-uutisoi italialaisen näyttelijä Virna Lisin kuolleen. Hollywood-piireissä tunnettu Lisi menehtyi torstaina 78 vuoden iässä.

60-luvulla tähteyteen nousseen Lisin viimeiseksi rooliksi jäi rooli Latin lover -elokuvassa suomalaisnäyttelijä Pihla Viitalan kanssa. Kuvauksissa ystävystynyt pari kuvasi ensi vuonna ensi-iltansa saavaa elokuvaa kesällä.

MTV.fi tavoitti Pihla Viitalan, joka oli saanut tiedon suru-uutisesta torstaina.

– Olin järkyttynyt, kun kuulin uutisen. Sain tietää poismenosta torstaina italialaiselta ystävältäni, joka oli myös tuotannossa mukana. Olin aika sokissa uutisesta.

Viitala kuvailee Lisin kuoleman tulleen suurena yllätyksenä, sillä ainakin vielä kesällä tähti oli ollut elämänsä kunnossa.

– Tämä tuli todella puun takaa, sillä hän oli käsittämättömän hyvässä kunnossa ja skarppina. Lisi teki punnerruksia ja jumppasi, luulin, että hän eläisi vielä 20 vuotta. Hän oli ehkä kaunein nainen, mitä olen koskaan nähnyt, Viitala toteaa surullisena.

Kesän kuvausten aikana Viitala vietti tiiviisti aikaa Lisin kanssa.  Intensiivisessä elokuvanteossa ehtii lyhyessäkin ajassa tutustua syvällisesti.

–  Vietimme kaksi kuukautta yhdessä. Olimme samassa hotellissa, joten sitten tuli käytyä esimerkiksi syömässä yhdessä. Hän myös auttoi minua roolissani, sillä näyttelen italiaksi.

Viitala ei tiedä Lisin kuolinsyytä, mutta uskoo hyväkuntoisen näyttelijän menehtyneen täysin yllättäen, esimerkiksi sairauskohtaukseen. Italialaismedioiden uutisoimien vahvistamattomien tietojen mukaan tähti olisi sairastanut syöpää.

– Ainakin hän sai tehdä loppuun asti töitä. Toivottavasti lähtö oli helppo. Hänen aviomiehensä kuoli viime vuonna ja he olivat yhdessä noin 50 vuotta, joten sekin saattoi vaikuttaa. Hän oli miehensä kuolemasta suruissaan ja puhui siitä paljon.

Maaliskuussa työryhmän oli tarkoitus kokoontua yhdessä Italiaan juhlimaan elokuvan ensi-iltaa. Nyt yksi on kuitenkin joukosta poissa. Viitala kertoo tuotannon lähettäneen koko työryhmältä suruvalittelut Lisin omaisille.

Italialaistähti muistetaan elokuvista EevaMiten vaimo murhataan, Kuningatar Margot ja Arabella.

Lue myös:

    Uusimmat