Kokoomus ja ruotsalainen sisarpuolue: Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset jätettävä mahdollisimman pian

Nato-maiden ulkoministerit koolla, myös Suomi ja Ruotsi osallistuvat – katso asiantuntijahaastattelu 12:16
Katso yllä oleva video: Nato-maiden ulkoministerit ovat koolla Brysselissä – myös Suomi ja Ruotsi osallistuvat kokoukseen.

Kokoomuksen ja sen ruotsalaisen sisarpuolueen puheenjohtajat esittävät Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenhakemusten jättämistä mahdollisimman pian, jo tämän kevään aikana.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson puhuivat asiasta kokoomuksen pohjoismaisten sisarpuolueiden puheenjohtajakokouksessa Tukholmassa.

Orpon ja Kristerssonin mielestä hakemukset pitäisi laittaa sisään niin ripeästi, että Suomi ja Ruotsi saisivat virallisen hakijamaan aseman 29.–30. kesäkuuta Madridissa pidettävään Nato-huippukokoukseen mennessä.

–  Virallisen hakijamaan status on turvallisuutta vahvistava signaali jo itsessään. Tästä seuraava vaihe on Naton jäsenmaiden parlamenttien ratifiointi, jota pohjustamme diplomaattisella ja poliittisella tasolla, Orpo sanoo tiedotteessa.

Puolueet perustivat kokouksessaan myös yhteisen Nato-työryhmän, jonka tehtävä on muun muassa edistää maiden Nato-jäsenhakemuksia.

Lue myös:

    Uusimmat